Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Radost v Sokolově. Vzniklo nové parkoviště, na němž zaparkuje až dvacet aut

Více možností, kde zaparkovat, získali řidiči v Sokolově, ve kterém se otevřelo nové parkoviště v ulici Pionýrů. Nová plocha vznikla na místě bývalého parkoviště, které už dlouhodobě nevyhovovalo technickým podmínkám ani současným dopravním předpisům.

Parkoviště, které místní radnice budovalo od podzimu letošního roku, ocení zejména lidé z místních bytovek i rodiče dětí. V těsné blízkosti se totiž nachází mateřská škola, u které je zvláště ráno pořádně rušno.

Projekt realizovala na základě výběrového řízení společnost Street line za zhruba 3,4 milionu korun včetně DPH. K dispozici je tady celkem 23 míst včetně jednoho pro handicapované osoby, uvedl za sokolovskou radnici Vladimír Meluzín

Při stavební akci dělníci upravili kromě parkovací plochy také tamější komunikaci, které nebyla v optimálním technickém stavu. „Vedla mezi zadními trakty bytových domů a areálem mateřské školky. Vozovka byla s povrchem z asfaltového betonu, mnohokrát vyspravovaného.  Komunikace sloužila jako příjezd k mateřské škole, bytovým domům a zásobování obchodů, které jsou v přízemí domů. Jedná se o dopravní stavbu místní 'zklidněnou' komunikaci a parkoviště pro osobní automobily,“ dodal Meluzín, který připomněl, že při stavbě vznikly rovněž nové podzemní kontejnery na tříděný odpad. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Sokolov, parkování, Výstavba, Radnice, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radost v Sokolově. Vzniklo nové parkoviště, na němž zaparkuje až dvacet aut  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.