Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Sokolov chystá rekonstrukci druhého Antonínského mostu

Rekonstrukce druhého Antonínského mostu, který je důležitou spojnicí mezi Sokolovem a jezerem Medard, začne v příštím roce na jaře. První most přes silnici a železnici nechalo město za vlastní peníze opravit před několika lety, nyní čeká oprava i druhý Antonínský most most přes Ohři, který je v havarijním stavu. Práce vyjdou na 25 milionů korun a zaplatí je ministerstvo financí, řekl sokolovský místostarosta Jan Picka (nez.).

S rekonstrukcí plánuje stavební firma začít v březnu. Most kompletně opraví, stavba bude mít zábradlí i asfaltový povrch. S dokončením se počítá téhož roku na podzim.

V průběhu prací, které potrvají přibližně šest měsíců, musí cyklisté, chodci i vodáci počítat s omezením. „Co se týče vodáků, tak o těch omezeních budeme ještě jednat s realizátorem akce, protože ty práce budou probíhat nad řekou. Jsme si vědomi, že řeka Ohře je velkou tepnou v letních měsících, jezdí tam desítky tisíc vodáků, ale je pravděpodobné, že tam k nějakému omezení dojde,“ řekl Picka.

Dotaci dostane město z takzvaných ekomiliard, které jsou určeny na zahlazení následků důlní těžby. V současnosti se z těchto peněz financuje také nedaleká Krejcarová lávka za 60 milionů korun, která propojí centrum Sokolova s odpočinkovým areálem Jižní lom. Dotace už v regionu přispěla například na úpravy lesoparku v Chodově zhruba za 30 milionů korun.

Sokolov s přibližně 23 tisíci obyvateli nechal opravit první Antonínský most v roce 2017. Se žádostí o opravu se tehdy na město obrátila Správa železnic (SŽ) kvůli tomu, že voda prosakující mosty způsobovala problémy na železnici. Správa kvůli tomu hrozila městu pokutou. Rekonstrukce vyšla město na více než deset milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokolov.cz

Štítky Sokolov, Rekonstrukce, Most, ŘSD, Jan Picka, Ohře, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chystá rekonstrukci druhého Antonínského mostu  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.