Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výstavba nové sportovní haly dostala krajskou podporu

Záměr vybudovat v Sokolově nové sportoviště představili v minulých dnech zástupci sokolovské radnice. Ti hledali podporu na krajském úřadě, který slíbil tuto akci finančně podpořit. Nová hala by mohla stát už v polovině roku 2023.

„Vnímáme tento projekt jako velmi reálný a smysluplný. Navíc víme, že stávající hala Integrované střední školy technické a ekonomické (ISŠTE) Sokolov je téměř v havarijním stavu, proto stavbu nové budeme podporovat,“ uvedl Petr Kulhánek (STAN), hejtman Karlovarského kraje.

Stavbu by vedení kraje rádo financovalo z externích, tedy hlavně dotačních, peněz. Spoluúčast přislíbilo i vedení Sokolova. „Musíme nyní připravit projekt a zajistit stavební povolení, abychom mohli tyto externí peníze čerpat. Proto jsme rozhodli o tom, že kraj poskytne na zpracování projektové dokumentace a podkladů pro stavební povolení dva a půl milionu korun a dva miliony dá provozovatel nynější haly, tedy ISŠTE,“ doplnil Jindřich Čermák (Piráti), krajský radí pro školství a sportu.

Ten předpokládá, že ekonomika celé haly bude nastavena tak, aby nebylo třeba provoz dotovat. „Bude tam velká užitná plocha a v rámci nájmů by měla být hala finančně soběstačná,“ dodal krajský radní.

Projekt na stavbu nové haly by měl být hotov do konce letošního roku. Stavební povolení by pak chtělo vedení kraje získat nejpozději do poloviny roku příštího s tím, že samotná realizace by pak měla proběhnout do poloviny roku 2023.

„Nová hala bude postavena ze dvou objektů a vzniknou tam hřiště odpovídající požadovaným parametrům pro soutěže florbalistů, volejbalistů i basketbalistů. Chtěli bychom, aby tam své zázemí našli rovněž boxeři, vzpěrači a další sportovci,“ dodala Renata Oulehlová (ANO), starostka Sokolova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky Sokolov, sportovní hala, studie, Karlovarský kraj, projekt, stavební povolení, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana, Renata Oulehlová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba nové sportovní haly dostala krajskou podporu  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.