Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Sokolovské děti dostaly medovou snídani

Mateřská škola Vítězná, konkrétně pak třída U Žlutého klíče, se zapojila do projektu Medové snídaně s ministerstvem zemědělství 2020. V rámci tohoto projektu navštívil třídu včelař, který dětem vyprávěl o své práci a přinesl i řadu zajímavých pomůcek.

„Včelař nám ukázal úl, pověděl nám o tom, z čeho se skládá, jak se o úl pečuje a k čemu slouží. Jednotlivé části jsme si prohlédli a osahali. Povídali jsme si o rojení včel, o životním cyklu matky, dělnic a trubců a o dělbě práce včel. Víme už, jaké úkoly mají včely sběratelky, uklízečky, třídičky, pátračky a další. Známe jejich signály, kterými se dorozumívají s ostatními včelami,“ popisují učitelky z mateřské školky průběh netradičního dopoledne.

Děti se dále od včelaře dozvěděly o přínosu včel v přírodě, pro člověka. Vědí z čeho sbírají včely med a ze kterých rostlin je nejlepší.

„Také už víme o predátorech, kteří včely ohrožují, jaká je úloha těchto predátorů v přírodě a co nebo kdo je pro včely nebezpečným. Mluvilo se také o nemocech, které mohou včely potkat a prevenci,“ doplňuje mluvčí radnice Vladimír Meluzín.

Vedle zmíněných pomůcek s sebou včelař dětem přinesl i malé dárečky a nechyběl ani květový med. „Z něho jsme si společně na závěr besedy připravili medovou snídani,“ dodaly paní učitelky z mateřské školky, které se společně s dětmi těší na další včelařskou návštěvu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky beseda, včely, děti, , med, Sokolov, snídaně, včela, mateřská škola, včelařství, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovské děti dostaly medovou snídani  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.