Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový trend! V centru měst rostou hmyzí hotely i motýlí louky

Jak oživit prostředí městské zástavby? Stačí louka nebo speciální domečky pro hmyz. Přesně taková místa mohou lidé potkávat i v Sokolově, například v areálu zdraví pod Starou Ovčárnou a poblíž sídliště Vítězná.

 „Hmyzí hotely vyrobily děti z 8. ZŠ v Křižíkově ulici. Je to uměle vytvořená skrýš pro užitečné druhy hmyzu. Kromě možnosti úkrytu mu může posloužit i ke kladení vajíček a následnému vývoji larev,“ vysvětlil mluvčí radnice Vladimír Meluzín.

Už minulý rok vytipovala radnice spolu se střediskem správy zeleně společností SOTES šest lokalit, kde se pravidelně neseká tráva. Letos na dvou z těchto ploch vznikla takzvaná motýl louka a už zmíněné hmyzí hotely. „Sokolov snahou o vznik bezúdržbových zelených ploch reaguje na aktuální trendy v ochraně přírody a současně vyslyšel i přání veřejnosti, aby takové lokality v katastru města vznikaly,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MÚ Sokolov

Štítky Sokolov, hmyz, ekologie, příroda, hmyzí hotely, motýlí louka, louka, trend, hmyzí hotel, Renata Oulehlová, centrum města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový trend! V centru měst rostou hmyzí hotely i motýlí louky  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.