Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sokolovská záchranka už sídlí v novém, základna bude plnit více funkcí najednou

Jedná se o jednu z nejvytíženějších základen v celém kraji, která obsluhuje hned půlku všech výjezdů. Budova v Sokolově už potřebovala zmodernizovat. Nyní disponuje nejnovější technikou, v případě mimořádných událostí je zde také záložní operační středisko.

Dělníci na stavbu nastoupili už v létě loňského roku, vše navíc probíhalo za plného provozu základny. Třípodlažní budova je nově zateplena, úpravou prošlo i celé horní patro, kde se vyměnily podlahy a rozvody elektrického i datového vedení. Stavebníci rozšířili také vjezdy do areálu

„Stavebními úpravami areálu výjezdové základny, která pracuje v režimu rychlé zdravotnické pomoci a rychlé lékařské pomoci a zajišťuje nepřetržitý 24 hodinový provoz, se nám podařilo vytvořit moderní zázemí pro naše záchranáře i ostatní složky. Umožňuje to nejen kvalitnější přenos informací, ale i zrychlení výjezdů k pacientům. V rámci Karlovarského kraje se jedná o jednu z nejvytíženějších výjezdových základen, proto bylo nutné, aby tomuto faktu odpovídalo i její zařízení a zázemí,“ upřesnil radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Základna má po modernizaci plnit více funkcí najednou. „Výjezdová základna v Sokolově skýtá také zázemí krizovému štábu Integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje při řešení mimořádných událostí a má zde záložní operační středisko, které je pro chod Zdravotnické záchranné služby životně důležitým prvkem,“ doplnil ředitel Zdravotnické záchranné služby Jiří Smetana.     

Celkové náklady byly vyčíslené na 18,9 milionu korun. Na realizaci projektu se Karlovarskému kraji podařilo získat dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve výši 16, 1 milionu korun, dalších  téměř 950 tisíc korun bylo uhrazeno ze státního rozpočtu. Částkou 1,9 milionu korun přispěl Karlovarský kraj.

Ohodnoť článek

Foto KÚKK

Štítky záchranka, Sokolov, základna, rekonstrukce, Karlovarský kraj, Jan Bureš, Jiří Smetana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovská záchranka už sídlí v novém, základna bude plnit více funkcí najednou  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.