Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavba polygonu BMW má na Sokolovsku začít zhruba za dva měsíce

Vývojové a testovací centrum automobilky BMW má zanedlouho vzniknout na průmyslové zóně v Podkrušnohorské výsypce na Sokolovsku. V současné době se dokončuje dopravní napojení na tuto zónu, která má být hotova na konci června. Akci financuje Karlovarský kraj, který přípravou a realizací projektu pověřil Krajskou správu a údržbu silnic Karlovarského kraje.

„V uplynulém roce silničáři pracovali na rozšíření vozovky a vystavěli opěrnou gabionovou zeď. Po ukončení zimního období se pak naplno rozběhly práce na výstavbě kruhové křižovatky a dokončuje se vyztužený násyp ze zlepšované zeminy,“ uvedla mluvčí kraje Veronika Svobodová.

Všechny práce nyní směřují k tomu, aby mohla být položena definitivní konstrukční vrstva vozovky. Práce, které je nutné provést před zahájením stavby samotného polygonu, probíhají podle plánu.

„Celkové náklady jsou vyčísleny na 92,3 milionu korun s DPH, přičemž akce je ze 100 procent financována z programu Restart. Jedná se o významný investiční projekt, který do našeho regionu, přinese stovky pracovních míst,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Význam tohoto projektu, který po dokončení nabídne několik stovek pracovních míst, vzrost nejen po ohlášeném chystaném útlumu těžby na Sokolovsku, ale i v dnešních dnech, kdy citelně zasáhla ekonomiku regionu pandemie koronaviru.

K výstavbě příjezdové komunikace se Karlovarský kraj zavázal v memorandu, které společně uzavřel s firmou BMW Group a společností Sokolovská uhelná.

„Následovat bude ještě vybudování veřejného parkoviště včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Vývojové a testovací centrum automobilky BMW by mělo disponovat více než 100 kilometry zkušebních tratí. To vše na celkové ploše o výměře přibližně 525 hektarů. Se stavbou polygonu se má začít zhruba v polovině letošního roku,“ dodal náměstek hejtmana.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky investice, zaměstnanost, Sokolov, výsypka Karlovarský kraj, BMW, okres Sokolov, Karlovarský kraj, projekt, pandemie covidu-19, Martin Hurajčík, Sokolovská uhelná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba polygonu BMW má na Sokolovsku začít zhruba za dva měsíce  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.