Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Patron dětí jako oficiální neziskový partner filmového festivalu v Karlových Varech podpoří znevýhodněné rodiny

Patron dětí bude jediným oficiálním neziskovým partnerem 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Charitativní projekt pomáhající zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem bude mít při filmovém festivalu svůj Den Patrona dětí v úterý 24. srpna na karlovarské kolonádě.

 „Líbí se nám, že si každý dárce může vybrat konkrétní dítě, jehož příběh ho osloví a na pomoc je použito 100 procent zaslané částky. Já jsem se rozhodl podpořit šestiletého Matýska, který kvůli dětské mozkové obrně ochrnul na pravou polovinu těla,“ řekl prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška. Dodal, že věří v dobré jméno a neopakovatelnou atmosféru festivalu, které inspirují další lidi k podobnému kroku.

Matýsek je jedním z mnoha dětí, které neměly v životě tolik štěstí jako jejich vrstevníci. Patron dětí, charitativní projekt Nadace Sirius, chce právě na ně svým partnerstvím s festivalem upozornit. Tato organizace propojuje laskavé lidi ochotné pomáhat s těmi, kteří pomoc skutečně potřebují. „Už čtvrtým rokem pomáháme zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem z celé České republiky. Nabízíme přímou pomoc formou adresných veřejných sbírek,“ uvedla výkonná ředitelka Patrona dětí Edita Mrkousová.

Patron dětí pomáhá s různorodými službami. Na charitativním webu jsou aktuálně například žádosti o pomoc se zakoupením školních potřeb, zájmových kroužků a dalších volnočasových aktivit. Dárci současně podporují vzdělávání, hradí školné, školkovné, obědy ve škole, terapie, zdravotní pomůcky, ale i velmi nákladné rehabilitace.

Matýsek může díky dárcovské pomoci rehabilitovat.

Patron dětí je online charitativní projekt, který založila Nadace Sirius v roce 2017. Je zaměřený na přímou pomoc potřebným dětem formou adresných veřejných sbírek. Od svého vzniku podpořil více než 6 300 dětských příběhů, na které se složilo přes 27 300 lidí částkou převyšující 61,9 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFF Karlovy Vary, Patron dětí

Štítky pomoc, sociální, zdravotní, Patron dětí, KVIFF, Karlovy Vary, filmový festival, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, projekt, Nadace Sirius, Jiří Bartoška, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patron dětí jako oficiální neziskový partner filmového festivalu v Karlových Varech podpoří znevýhodněné rodiny  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.