Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce bývalé Myslivny v Ostrově pokračuje podle plánu

V objektu, který byl mnoho let opuštěný, nakonec vznikne třináct bytových jednotek a nebytové prostory. Náklady na rekonstrukci památkově chráněného objektu jsou podle starosty Ostrova Jana Bureše (ODS) vyčísleny na 40 milionů korun. Úpravy mají být hotovy do konce příštího roku.

„Letos máme v rozpočtu města připraveno deset milionů korun, které do tohoto projektu investujeme. Dalších třicet pak vyčleníme v rozpočtu na příští rok. Počítáme s třinácti byty, ze kterých mají být tři nadstandardní, mezonetové,“ vysvětluje Jan Bureš.

Před samotnou přestavbou vnitřních prostor objektu byla na Myslivně kompletně zrekonstruována střecha, což město přišlo na šest a půl milionu korun. Necelou třetinu této částky pokryla dotace z ministerstva kultury. Nyní byla vybrána dodavatelská firma na realizaci bytových jednotek, která by měla práce zahájit v červenci.

„Bude se jednat o nadstandardní bydlení a nabízí se mnoho variant, jak tyto byty využít. Jedna z možností je poskytovat je odborníkům, které do města lákáme, jako jsou například lékaři. Momentálně třeba hledáme dva stomatology. Způsob pronájmu těchto bytů bude ale předmětem ještě mnoha diskuzí,“ doplnil starosta.

Objekt Myslivny měl sloužit jako hotel s welness centrem, zvažován byl vznik soukromého pivovaru a hotelu. Nic z těchto záměrů se ale nakonec neuskutečnilo a tak se město rozhodlo přebudovat opuštěný objekt na byty.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky památkáři, Myslivna, bytový dům, přestavba, Ostrov, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce bývalé Myslivny v Ostrově pokračuje podle plánu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.