Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Ostrov opravuje devět hrobů významných osobností města

Ostrov na Karlovarsku opravuje na městském hřbitově devět hrobů významných osobností města. Obnoví například hrob bývalého starosty nebo osobností, které se zasloužily o rozvoj města. Rekonstrukce hrobů vyjde na 368.000 korun, přičemž 135.000 korun bude z dotace Česko-německého fondu budoucnosti. Novinářům to řekl místostarosta Marek Poledníček (Ostrováci.cz).

Vybrané hroby byly ve špatném technickém stavu. "Momentálně máme sesazena hrobová místa, očištěny náhrobky. Připravujeme opravu některých nápisů, takže se chýlíme do finále. Součástí projektu je i vznik brožury, která připomene historii hřbitova, osobnosti a také historii kostela svatého Jakuba Většího, který je nejstarší stavební památkou Ostrova," řekl Marek Poledníček.

Z bývalých starostů města vybrala radnice hrobku rodiny Eduarda Wolfa, Johanna Dotzauera nebo Josefa Miebese. Vedení města je v kontaktu i s některými potomky. Opravuje se hrob také městského historika Wenzla Sommera nebo pátera Franze Kromera a pedagoga Josefa Hippmanna, kteří se zasloužili o rozvoj školství v Ostrově. Obnoven bude také Památník zemřelým obyvatelům ostrovské farnosti.

Na ostrovském hřbitově je celkem 40 poškozených hrobů, které patří původním obyvatelům města. Ty dosud neopravené nechá město vyčistit speciálním strojem na páru.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, správa, stavby, pohřebnictví, Ostrov, hřbitov, Marek Poledníček, Česko-německý fond budoucnosti, Karlovarský kraj, Eduard Wolf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov opravuje devět hrobů významných osobností města  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.