Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Staré a nevyužívané stánky zmizely z centra města, vznik nového tržiště se neplánuje

Šestnáct starých dřevěných stánků bylo odvezeno z Varšavské ulice v Karlových Varech. Poničené objekty v posledních letech nesloužili prodejcům, ale spíše bezdomovcům a vandalům. Proto město rozhodlo o jejich odstranění.

„Většina stánků byla dlouhodobě nevyužita, za poslední dva roky byly z šestnácti stánků v provozu pouze dva, v zimním období nebyl o pronájem stánků zájem žádný. Prázdné a chátrající stánky se tak často stávaly útočištěm lidí bez domova. V tuto chvíli zůstávají na místě pouze stánky v soukromém vlastnictví,“ vysvětluje Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) primátorka Karlových Varů.

V minulosti bylo ve Varšavské ulici velké tržiště. To bylo následně zrušeno a prodej se přesunul do zmíněných šestnácti dřevěných stánků. I tady ale postupně zájem prodejců opadal.

„Stánky byly staré a hygienicky nevyhovující. Proto jsme je nechali odvést a plochu jsme vyčistili. Do budoucna budeme uvažovat o tom, jak jí využít. Nabízí se možnost umístění pojízdných prodejen nebo například rozšíření parkovací plochy,“ doplnil náměstek primátorky Josef Kopfstein (Karlovaráci).

Někteří obyvatelé Karlových Varů navrhují přesunout do těchto prostor farmářské trhy, které se konají na prostranství před Městskou tržnicí. „Bylo by tam více místa a lidé by se nemuseli tolik tísnit na malém prostoru,“ zaznívá z řad návštěvníků farmářských trhů.

To ale město zatím neplánuje. „Farmářské trhy se budou i nadále konat před Městskou tržnicí a začneme je pořádat ihned poté, co to vládní nařízení dovolí,“ dodala primátorka.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky tržiště, stánky, parkoviště, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, farmářský trh, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staré a nevyužívané stánky zmizely z centra města, vznik nového tržiště se neplánuje  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.