Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pro některé stavební akce nebude platit vyhláška o dodržování nedělního a svátečního klidu

Vedení karlovarské radnice plánuje úpravu vyhlášky o regulaci hlučných činností a ochraně nočního klidu. Výjimky se budou týkat předem definovaných zejména stavebních akcí, které město označí jako veřejně prospěšné.

„Nechali jsme si od ministerstva vnitra zaslat závazný pokyn, podle kterého je možné v takovýchto případech postupovat. Z pokynu vyplývá, že některé stavby můžeme označit jako veřejně prospěšné a dát jim z vyhlášky výjimku, čímž umožníme jednak jejich plynulost nebo jejich urychlení,“ vysvětlila primárka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Karlovy Vary mají v současné době vyhlášku, která omezuje hlučné práce během nedělí a státem uznaných svátků. Lidé nesmí například v brzkých ranních hodinách používat sekačky na trávu, nebo v neděli odpoledne motorové pily, cirkulárky a další podobně hlučné stroje.

„Úpravu vyhlášky musí ještě schválit zastupitelstvo města. Platit by mohla začít od 6. května, kdy vyprší lhůta pro povinné vyvěšení na úřední desce,“ doplnila primátorka.

Na otázku, zda již má město nějaké konkrétní stavební akce vydefinované a je připraveno u nich upravenou vyhlášku použít, odpověděl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS): „Ano. První akcí, na kterou bychom tyto změny uplatnili, by byla demolice a stavba nového Dvorského mostu.“

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vyhláška, výjimka, noční klid, stavební práce, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro některé stavební akce nebude platit vyhláška o dodržování nedělního a svátečního klidu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.