Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sportovní hřiště u Kulaté báby výherce výběrového řízení nepostaví

Plzeňská firma nezahájila v dohodnutém termínu stavbu sportovního hřiště v Ostrově a bylo jasné, že by ho v termínu nedokázala ani dokončit. Vedení města proto rozhodlo o ukončení spolupráce s tuto firmou a nabídlo realizaci firmě, které ve výběrovém řízení skončila druhá.

„Hřiště u restaurace Kulatá bába má být postaveno na zelené louce v prostoru mezi restaurací a zimním stadionem. Stavba už měla být dokončena. Ale výherce výběrového řízení vůbec nezačal,“ sdělil starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Stavba, která byla vysoutěžena za cenu 3,8 milionu korun měla začít v červnu a v září ji mělo město převzít jako hotovou. To se ale nestalo a tak město odstoupilo od smlouvy. S původním dodavatelem se město dohodlo, že nebude vymáhat žádné penále a pokuty, neboť nechtělo celu věc předávat soudu. Vše tedy skončilo ukončením spolupráce s výhercem soutěže a oslovením druhého v pořadí.

„Tato firma byla o pouhých dvacet tisíc dražší, než ta vítězná, takže pro město tím nevznikne žádná finanční újma. Jediné co jsme museli udělat, bylo prodloužit termín dokončení stavby, které jsme nově dali na konec příštího roku,“ doplnil starosta.

Nové sportoviště u Kulaté báby bude mít parametry na několik sportů. Půjde o hřiště s umělým povrchem, na kterém se bude hrát malý fotbal, basketbal a volejbal. Nový areál by měl provozovat Dům dětí a mládeže, který se rovněž stará o provoz sousedního zimního stadionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ostrov, výběrové řízení, soud, Karlovarský kraj, Kulatá bába, Jan Bureš, ODS, Dům dětí a mládeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hřiště u Kulaté báby výherce výběrového řízení nepostaví  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.