Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obyvatelé Ostrova dostali od radnice na bydlení už 42 milionů korun

Vedení města si nechalo zkontrolovat dotační smlouvy na bydlení, které uzavřelo během uplynulých dvaceti let. Problém byl nalezen pouze u jedné smlouvy, která je navíc zajištěna exekucí. U všech ostatních byly dodrženy podmínky.

„Jsem velmi mile překvapen, že s touto pomocí města není problém. Peníze vyplácíme jako pomoc na koupi pozemku, stavbu nového rodinného domu nebo vybudování nové bytové jednotky. Je to vždy 150 000 korun a celkem jsme za 20 let na těchto dotacích, které mají například přilákat do Ostrova nové obyvatele, vyplatili už 42 milionů korun,“ uvedl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Kontrola se týkala celkem 169 smluv na koupi pozemků, 168 smluv na stavbu rodinného domu a 72 smluv na bytovou jednotku.

„Celkem tak bylo uzavřeno přes čtyři sta smluv a pouze u osmnácti byl určitý zádrhel nebo komplikace. Ve čtrnácti případech nám totiž žadatelé dotační peníze vrátili, protože se jim projekt nepodařilo realizovat, ve dvou případech byla dotace převedena na jiného neboli nového vlastníka, jednu dotaci nám příjemce splácí a pouze v jednom případě jsme museli sáhnout k zajištění peněz exekucí,“ popisuje dále starosta.

Vzhledem k výsledkům této kontroly bude samozřejmě město s vyplácením dotací pokračovat i nadále. Jeho záměrem je totiž přilákat do Ostrova nové obyvatele, což se tímto způsobem vcelku daří.

„Když si uvědomíme, že jsme těmito penězi pomohli ke stavbě 168 nových rodinných domků, tak je to slušné číslo,“ dodává Jan Bureš.

A spokojeni jsou i samotní příjemci dotací. Námi oslovení si pochvalovali hlavně peníze, které město vyplácí po dokončení stavby. "Je to sto padesát tisíc na parcelu a dalších sto padesát tisíc po dokončení domu. A zejména těch druhých sto padesát tisíc je velmi příjemných, protože to je člověk už finančně hodně vyždímaný," netajil se jeden z příjemců dotace, který si nepřál být jmenován.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky bydlení, dotace, kontrola, exekuce, Ostrov, Karlovarský kraj, peníze, pozemek, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Ostrova dostali od radnice na bydlení už 42 milionů korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.