Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Cheb chce v příštím roce zahájit stavbu nového mostu do Hájů

Cheb chce v příštím roce zahájit stavbu nového mostu mezi Dyleňskou ulicí a čtvrtí Háje. Vlaky budou pod mostem projíždět krátkým tunelem, řekl to dnes novinářům místostarosta Pavel Pagáč (VOK).

„V současné fázi už žádáme o stavební povolení. Ještě očekáváme souhlasná stanoviska od Českých drah, kde narovnáváme majetkoprávní vztahy a smlouvy, a následně vypořádáváme připomínky Správy železnic. Očekáváme, že bychom do konce roku měli mít vydané stavební povolení, měl by následovat výběr zhotovitele a na jaře, nejdéle v létě by měly být zahájeny práce," uvedl Pavel Pagáč. Ceny zakázek s ohledem na to, jak se začátek stavby oddaloval, rostou. Z původně plánovaných 120 milionů dnes město očekává cenu zhruba 160 milionů korun.

Nad železniční tratí u Dyleňské ulice je dnes kovový, takzvaný červený most. Nový most by měl vzniknout vybudováním klenby nad tratí a zasypáním prostoru zeminou tak, aby se oba náspy spojily. Dnes slouží červený most pro pěší a cyklisty a stejné by to mělo být i u nového mostu. Při projektování ale město počítá s tím, že by se do budoucna most rozšířil na plnohodnotnou silnici i pro auta. To varianta tzv. přesýpaného mostu umožní. Most bude stabilnější a snese vyšší zátěž. Zároveň s přemostěním trati se povedou i inženýrské sítě, které jsou dnes zavěšené pod konstrukcí železného mostu. Nově budou uloženy v zemi.

Čtvrť Háje patří mezi rychle rostoucí části města, vznikají zde hlavně rodinné domy. S centrem města je ale spojena omezeně. Nový most by tak měl jednak zajistit propojení pro pěší, ale v budoucnu umožnit i silniční napojení Hájů na střed Chebu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky nový most, most přes koleje, cheb, most chebu, Háje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb chce v příštím roce zahájit stavbu nového mostu do Hájů  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.