Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chebské Vánoční trhy budou letos rozložené přes celé náměstí

Chebské Vánoční trhy budou letos jinak rozložené po náměstí. Zatímco dosud se hlavní část dění odehrávala v dolní části náměstí, letos chce město využít celé plochy historického náměstí, a rozprostřít tak jednotlivé skupiny návštěvníků. Samotný program trhů, které jsou největšími a nejnavštěvovanějšími v Karlovarském kraji, bude navazovat na osvědčený model, byť s některými změnami.

„Bude vypuštěn středový ostrůvek se stánky a vznikne tam velká plocha před pódiem, které nebude vedle ledové plochy, ale zboku náměstí před bývalým Radničním sklípkem. V horní části náměstí nad horní kašnou a mezi vánočním stromkem bude dětský kolotoč a dětský koutek se stánky s dětskou tematikou," popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč (VOK).

Změna rozložení stánků a atrakcí na náměstí umožní mimo jiné to, že lidé, kteří se přijdou podívat na koncert, nebudou rušeni provozem ve stáncích nebo na umělém kluzišti. Zároveň se více otevře pohled na ikonický Špalíček, soubor 11 gotických domů, který tvoří srdce náměstí.

Náklady na pořádání Vánočních trhů v Chebu se mají i letos pohybovat okolo pěti milionů korun. Na svátečně vyzdobené náměstí se stánky míří tisíce lidí nejen z regionu, ale i z přilehlého Německa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky Vánoční trhy, trhy v Chebu, adventní trhy, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebské Vánoční trhy budou letos rozložené přes celé náměstí  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.