Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Lidé z Chebu touží po vylepšení města. Vymysleli třináct nápadů, které zaplatí radnice

Lidé v Chebu vybrali třináct návrhů, které město zaplatí z participativního rozpočtu. Město už třetím rokem sbírá podněty obyvatel ke zlepšení města v rámci takzvaných Mega nápadů. Každoročně na ně vyčlení pět milionů korun. Letos přišlo 39 návrhů, řekl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Letos jsme uspořádali třetí ročník. Sešlo se rekordní množství nápadů, které se blížilo ke 40. Bohužel velká část nebyla realizovatelná, takže do hlasování postoupilo 15 návrhů, z nichž 13 bylo odhlasováno a postoupí do realizace. Dohromady vyčerpají drtivou většinu z částky pěti milionů korun. A na realizace máme 18 měsíců,“ uvedl Jalovec.

Letošního hlasování na internetu, kde mohli lidé dát pozitivní i negativní hlas jednotlivým návrhům, se zúčastnilo 1299 lidí. Největší podporu získal návrh na znovuoživení pramene Oharka, zpracování studie proveditelnosti na Lázeňskou cestu nebo Altán jako místo odpočinku v areálu Domu dětí a mládeže Sova.

Podle starosty si za tři roky trvání projektu našly Mega nápady oblibu u obyvatel města. Vedení radnice ale podle něj zvažuje, jestli i nadále sběr nápadů pořádat každým rokem nebo například jednou za dva roky. Protože termín realizace je 18 měsíců, jednotlivé ročníky se vzájemně prolínají. Je také možné, že nápady by mohly časem docházet. Rozhodnutí o tom ale zatím nepadlo.

Z prvního ročníku Mega nápadů už město realizovalo všechny vybrané projekty, z druhého ročníku zbývá dokončit asi tři. Většinou jde o drobnější úpravy veřejných prostranství, stavbu hřišť pro děti, stezek pro pěší, ale i netradičních atrakcí, jako piano na ulici nebo kuličkovou dráhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky Cheb, Rozpočet, Participativní, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z Chebu touží po vylepšení města. Vymysleli třináct nápadů, které zaplatí radnice  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.