Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Chebu začali s modernizací a rozšířením sportovního areálu na břehu Ohře

V Chebu začaly naplno stavební práce na rekonstrukci a rozšíření sportovního areálu na levém břehu Ohře. Nejprve přijde na řadu obnova běžecké dráhy a vymístění některých hřišť, město ale v areálu vybuduje i nová hřiště včetně skateparku. Všechny práce by měly být hotovy do podzimu, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

"Jde o to, aby atletický ovál i jeho vnitřek odpovídal požadavkům světové atletické federace. Budou tam zřízeny sektory pro technické disciplíny a bude obnovena běžecká dráha. Tyto práce by měly skončit v srpnu letošního roku tak, aby se mohla v září konat Velká cena Chebu," uvedl Ladislav Hrubý. Plánuje se přesun basketbalového hřiště a město vybuduje i hřiště pro plážový volejbal.

Ve fázi výběrového řízení je zakázka na stavbu nového skateparku. Podle Hrubého se u této stavby konečná cena odvine až od nabídek. Firem, které se věnují stavbám skateparků, je v Česku jen několik. Jasno by mělo být v červnu. S dokončením skateparku se pak počítá do konce října letošního roku. Všechny stavební akce dohromady mají vyjít asi na 35 milionů korun, město je hradí ze svých prostředků.

Rozsáhlý areál pod chebským hradem prošel za poslední léta výraznou přeměnou. Nejprve vznikl na pravém břehu Ohře odpočinkový areál Krajinka, následně se začal na levém břehu budovat sportovní areál s atletickou dráhou, hřišti, ale také s lanovým centrem nebo s areálem pro lukostřelbu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu cheb

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Cheb, sportovní areál, Ohře, Ladislav Hrubý, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu začali s modernizací a rozšířením sportovního areálu na břehu Ohře  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.