Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Potravinové balíčky stály město Cheb šest set tisíc korun

Vedení chebské radnice zatím s rozvozem potravinových balíčků v příštím roce nepočítá. V případě zhoršení pandemické situace by ale poskytování nějaké formy pomoci řešilo operativně.

„Potravinovou pomocí pro samostatně žijící seniory reagovala chebská radnice v obou vlnách pandemie. Se znovuzavedením rozvozu potravinových balíčků se základními potravinami rozhodlo vedení města v polovině října. S blížícím se koncem roku bude také ukončena tato služba, která byla poskytována z důvodu ochrany seniorů před možnou nákazou v nákupních centrech,“ sdělila Simona Liptáková, mluvčí chebské radnice.

Během podzimní části bylo prostřednictvím pracovníků Správy zdravotních a sociálních služeb a dobrovolníkům podpořeno 279 seniorů nad 75 let věku a rozdáno tak 4 tisíce balíčků s potravinami.

„Částka uvolněná z městské kasy činila více než 400 tisíc korun. Celkem tedy bylo v průběhu jarní a podzimní pandemické vlny podpořeno 460 seniorů. Těm bylo rozdáno 5 860 potravinových balíčků v hodnotě 600 tisíc korun,“ dodala mluvčí radnice a s tím, že v rozpočtu města na příští rok se s potravinovými balíčky nepočítá.

Vedení radnice však nevylučuje, v případě zhoršení pandemické situace, poskytnout pomoc potřebným. „Je na místě samozřejmě poděkovat všem, kteří svůj čas a práci věnovali této formě pomoci,“ dodal starosta města Antonín Jalovec (VPM).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu cheb

Štítky senioři, nákup, pomoc, covid-19, Karlovarský kraj, Cheb, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinové balíčky stály město Cheb šest set tisíc korun  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.