Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Domov pro seniory Spáleniště v Chebu bude energeticky úspornější

Objekt domova se skládá ze dvou budov, hospodářské a ubytovací, které budou zatepleny. Dále vznikne nová terasa a zimní zahrada na střeše hospodářského objektu. Cílem tohoto projektu je zejména úspora energie a odstranění havarijního technického stavu.

„Stavební úpravy dále pokračují podle plánovaného harmonogramu a za plného provozu Domova. Skončit by měly v lednu příštího roku, kdy už budou žít senioři zase v klidném prostředí, které v současnosti narušují stavební práce a úpravy,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Domov pro seniory „Spáleniště“ poskytuje pobytové sociální služby pro seniory se sníženou soběstačností zejména z důvodu věku a zdravotního stavu. Ubytovací část už má nová plastová okna a plastové vstupní dveře. V hospodářské budově se okna měnila nyní.        

„Stavební úpravy byly nutné zejména z důvodu havarijního technického stavu budovy, kdy docházelo k zatékání dešťové vody a pronikání vlhkosti do stavební konstrukce objektu. V rámci zateplování střechy došlo také k výměně střešních ventilátorů včetně tlumičů hluku,“ doplnil hejtman Petr Kubis.        

Karlovarský kraj za práce zaplatí celkem 18 milionů korun. Na financování projektu získal dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 5 milionů korun.

"Zajímavostí celé akce je osazení budek pro netopýry a rorýse na střeše objektu," dodala Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPS Spáleniště

Štítky DPS Spáleniště, Cheb, Karlovarský kraj, investice, dotace, střecha, Petr Kubis, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory Spáleniště v Chebu bude energeticky úspornější  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.