Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavba městského bazénu dostává v Chebu reálnější obrysy

Vedení Chebu začíná s přípravou záměru vybudování krytého plaveckého centra. Mělo by mít jak klasický plavecký bazén s minimálně šesti drahami, tak i relaxační a volnočasovou část včetně prostoru pro děti a saunového centra.

„Aktuálně probíhá takzvaná vyhledávací studie, kde se mapují pozemky a místa, kde bylo možné toto plavecké centrum postavit. Nám se zatím zdá jako nejpravděpodobnější a nejlepší místo pro realizaci Mírový sad poblíž sídliště Spáleniště,“ říká starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Podle něj je totiž tento pozemek vhodný i z důvodu možné pozdější přístavby venkovní plovárny. Náklady na stavbu krytého bazénového centra jsou odhadovány na 200 až 250 milionů korun.

„Ačkoliv je pořizovací cena velmi důležitá, důležitější jsou pro nás budoucí provozní náklady. V současné době nás totiž provoz bazénu stojí zhruba sedm milionů korun a to je velmi vysoké číslo,“ uvedl místostarosta Chebu Miroslav Plevný (VPM).

Ve studiích a podkladech pro podobná bazénová centra se podle místostarosty uvádějí náklady na provoz ve výši zhruba jednoho a půl až dvou milionů korun. Což je pro město akceptovatelné.

„Pokud si uvědomíme, že životnost podobných zařízení je třicet a více let, tak by se nám to za tu dobu téměř vrátilo. Navíc se samozřejmě nabízí využití dotačních peněz při stavbě centra. To je ale vše zatím nejasné a nejisté. Musíme jít postupně a hlavně být připraveni právě na možnost čerpání dotací,“ dodal místostarosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bazén, dotace, náklady, stavba, Cheb, Miroslav Plevný, Spáleniště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba městského bazénu dostává v Chebu reálnější obrysy  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.