Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Klínovec začal s přípravou na lyžařskou sezonu. Zasněžuje sjezdovky

Lyžařský areál Klínovec v Krušných horách na Karlovarsku, jeden z největších v ČR, začal dnes ráno zasněžovat první dvě páteřní sjezdovky na severní straně - Dámskou a Pařezovku. Teploty se celý týden pohybovaly kolem nuly a v noci mrzlo, díky čemuž je promrzlá půda a ochladila se voda v retenčních nádržích, řekla mluvčí areálu Hana Hoffmannová. Pokud budou trvat vhodné podmínky pro zasněžování a nebude obleva, tak chce areál otevřít páteřní tratě první týden v prosinci.

Zasněžování začalo mezi 07:00 a 08:00 díky příznivé teplotě i vlhkosti. "Teď se zasněžuje od vrcholu do poloviny svahu, a to jak tyčovými, tak vrtulovými děly. Děláme si základ. Sníh se ještě nebude rozhrnovat. Vysněžíme si hromady a budeme čekat dál," řekla mluvčí. Ve sněhových hromadách sníh déle vydrží. Poté se začne rozhrnovat po ploše sjezdovky. V případě ideálních teplot a vlhkosti se pak areál pokryje umělým sněhem za několik dní. Nejdříve přichází na řadu severní karlovarská strana kopce, poté jižní s hlavní sjezdovkou Jáchymovská.

Loni začali na Klínovci zasněžovat v polovině listopadu, středisko se otevřelo druhý týden v prosinci.

Klínovec už minulý týden oznámil, že v nadcházející zimní sezoně nebude zdražovat skipasy, nejprodávanější tak letos zůstane na ceně 1090 Kč. Výhodněji nakoupí lidé skipas v e-shopu, kde stojí 990 korun. Děti mají lístky o 40 procent levnější než dospělí. Denní dětský lístek vyjde na pokladně 650 Kč, v e-shopu 590 korun.

Zásadní novinky pro návštěvníky letos areál nechystá. Na přípravu nadcházející sezony vydal dosud 11 milionů korun. A to převážně na úpravy a údržby technického rázu, například na rekonstrukci převodů lanové dráhy, opravy potrubí zasněžování či automatizaci čerpací stanice. Dále také na stavbu a modernizaci budovy horní stanice lanky včetně zázemí pro zaměstnance.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Klínovec/Facebook

Štítky Sníh, Sjezdovky, Klínovec, Karlovarský, Rekreace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klínovec začal s přípravou na lyžařskou sezonu. Zasněžuje sjezdovky  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.