Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uzávěra Sokolova a Chebu potrvá minimálně do 7. března, zavření Karlových Varů se neplánuje

Počty lidí nakažených nemocí covid-19 v Karlovarském kraj stagnují. Podle hejtmana Petra Kulhánka (STAN) čísla ve sledovaném sedmidenním cyklu začala kolísat, to znamená, že některý den klesnou a některý mírně stoupnou. I proto se zatím žádná další opatření nechystají.

„Aktuálně se okresy Sokolov a Cheb pohybují v počtech nakažených přepočítaných na 100 000 obyvatel někde na hranici 1200 až 1250 případů. Okres Karlovy Vary je někde těsně nad tisícovkou. Proto žádná další zpřísňující opatření nepřipravujeme a ani o jejich zavádění nevíme. Jen pro srovnání jeden z nejpostiženějších okresů současnosti Tachov, je na hranici 1500 případů,“ sdělil Petr Kulhánek.

Vedení kraje i krajský krizový štáb nyní netrpělivě očekává, co nastane po sobotě 27. února, kdy má skončit dosavadní nouzový stav. V zásadě jsou ale podle hejtmana ve hře tři varianty, a na všechny se kraj hodlá připravit.

„Buď začne platit pandemický zákon, nebo bude za určitých podmínek pokračovat stávající nouzový stav, o jehož prodloužení se podle mých informací snaží určitá iniciativa poslanců. Třetí variantou je, že nenastane ani jedno a dojde k rozvolnění, což si samozřejmě v současné situaci nikdo nepřeje, protože v tomto případě by ministerstvo zdravotnictví mohlo pouze regulovat opatření a ne uzavírat,“ vysvětluje hejtman Karlovarského kraje a žádá vládu, aby obyvatele o situaci, která nastane po 27. únoru, informovala co nejdříve.

Hejtman si totiž myslí, že není dobré, aby lidé žili v nejistotě a o platných nařízeních se dozvídali až několik hodin předtím, než začnou platit. „Osobně si myslím, že by o této situaci měli být obyvatelé České republiky informováni nejpozději ve čtvrtek,“ dodal Petr Kulhánek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky uzávěra, Sokolov, Cheb, Karlovarský kraj, covid-19, policie, Karlovy Vary, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Tachov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, pandemický zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzávěra Sokolova a Chebu potrvá minimálně do 7. března, zavření Karlových Varů se neplánuje  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.