Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Podmínky pro běžkaře v Karlovarském kraji nyní nejsou dobré

Podmínky pro běžkaře jsou nyní v Karlovarském kraji špatné. Běžecké tratě jsou kvůli oblevě a dešti v nevyhovujícím stavu. Ve vyšších polohách se ale ještě lyžovat dá. O víkendu se očekávají mrazy a sněžení, podmínky by se mohly zlepšit.

"Necelé dva teplé a deštivé dny se bohužel výrazně podepsaly na stavu lyžařských tras. Výška sněhu razantně klesla, sníh je navíc velmi mokrý. Strojová údržba za aktuálních podmínek není vhodná," uvedli správci Krušnohorské magistrály na webu. Nadějná je ale podle nich předpověď na víkend, kdy by po pátečním ochlazení mělo v noci na sobotu začít opět sněžit.

Naposledy rolbaři upravovali stopy o víkendu. Vyjeli na trasy okolo Abertam, Jáchymovské spojky, Vodárenské cesty, Bučinské a Schuppenberské cesty a okolo Bublavského okruhu.

Lyžovat se dá také v okolí Mariánských Lázní, provozovatelé ale doporučují jízdu na starších lyžích. "Naposledy jsme upravovali stopy v neděli, teď to kvůli oblevě nelze. Lyžovat se stále dá na Závišínu, okolo golfu a Kladské, lepší je to v lesích, kde se teploty drží níže, na pláních se objevují místa bez sněhu," řekl předseda spolku Ski Nordic Mariánské Lázně Petr Vodička. Rolby by mohly podle něj vyjet, až se ochladí a napadne více sněhu, možná už o víkendu.

Momentálně je v Karlovarském kraji podle meteorologů jasno až polojasno, teploty se pohybují od tří do sedmi stupňů nad nulou, na horách je okolo nuly. O víkendu bude na většině pršet, déšť může být ojediněle i mrznoucí. Na horách nad 800 metrů budou srážky většinou sněhové. Teploty budou kolem nuly.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, Karlovarský kraj, Krušnohorská lyžařská magistrála, Petr Vodička, Abertamy, Mariánské Lázně, běh na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro běžkaře v Karlovarském kraji nyní nejsou dobré  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.