Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Karlovarský kraj chystá rozpočet s výdaji 8,03 miliardy korun

Nové vedení Karlovarského kraje připravilo rozpočet na rok 2021 s příjmy 7,1 miliardy a výdaji 8,03 miliardy korun. Schodek bude kryt z rezerv, úvěrů i očekávaného přebytku z loňského roku a poslouží zejména na předfinancování investic, dotovaných z evropských fondů, řekl novinářům hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Původní návrh rozpočtu připravilo ještě bývalé vedení kraje. Protože nová koalice vznikala zhruba dva měsíce, noví zastupitelé nepřijali rozpočet ještě v prosinci, ale rozhodli se jej částečně přepracovat a na první měsíc letošního roku schválit rozpočtové provizorium.

Z celkových příjmů i výdajů ale velká část peněz krajským rozpočtem jen protéká, jde o peníze na financování školství nebo sociálních věcí.

"Rozdíl mezi příjmy a výdaji je dán schodkem, jak provozním, který jsme snížili z původních 159 milionů na 54, tak projektovým na předfinancování investic, které jsou pak zaplaceny z fondů Evropské unie a státního rozpočtu," upřesnil Petr Kulhánek.

V loňském roce schválil Karlovarský kraj rozpočet s příjmy 6,9 miliardy korun a výdaji 7,3 miliardy korun. Do letošního rozpočtu už vedení kraje zahrnulo i očekávané propady, které bude mít kraj v důsledku přijetí takzvaného daňového balíčku.

Největšími investicemi letošního roku bude pro Karlovarský kraj dokončení rekonstrukce chebské nemocnice a pokračování záchrany Císařských lázní, peníze dá kraj také do dalších oprav krajských silnic. Žádnou významnou investici nové vedení kraje podle Kulhánka neškrtlo, některé ale rozložilo do více etap.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Karlovarský, 2021, Karlovarský kraj, investice, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, peníze, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chystá rozpočet s výdaji 8,03 miliardy korun  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.