Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Karlovarský kraj vyčlenil osm zařízení pro hlídání dětí zdravotníků

O děti zdravotníků či pracovníků integrovaného záchranného systému (IZS) se v Karlovarském kraji bude starat osm školských zařízeních. Od pondělí 4. ledna budou totiž kvůli vyhlášení pátého stupně pohotovosti v Česku uzavřeny školy kromě prvních a druhých ročníků základních škol. Jen mateřských a speciálních škol se opatření netýká. Zařízení budou k dispozici bez ohledu na to, zda jsou děti žáky této školy, informoval novináře hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Jedno školské zařízení vyčlenil kraj v každé obci s rozšířenou působností, jednu školu navíc zřídil v Karlových Varech. Péči zajistí pro děti ve věku od tří do deseti let od 06:00 do 20:00. V každé skupině bude místo maximálně pro 30 dětí. Kromě dětí zdravotníků a pracovníků IZS mohou školy hlídat děti zaměstnanců v sociálních službách, sociálních pracovníků, pedagogických i nepedagogických pracovníků v určeném školském zařízení a mateřských školách, zaměstnanců zařízení školního stravování nebo pracovníků České pošty.

Vedení Karlovarského kraje vyčlenilo těchto osm zařízeních: Základní škola JIH v ulici Komenského v Mariánských Lázních, Střední škola, základní škola a mateřská škola v ulici Havlíčkova v Kraslicích, Základní a mateřská škola v ulici Myslbekova v Ostrově, 5. základní škola Cheb v ulici Matěje Kopeckého, Základní škola Karlovy Vary v ulici Poštovní, Mateřská škola Karlovy Vary v ulici Krušnohorská, Základní škola Aš v ulici Kamenná a Dům dětí a mládeže v Sokolově. Většina z nich zajišťovala péči o děti pracovníků v kritické infrastruktuře už při uzavření škol na jaře a na podzim.

O děti lékařů a sester se postará také zařízení sokolovské nemocnice. "Zatím se zjišťuje zájem, nějaké dotazy už přišly. Momentálně sháníme učitelky. Na hlídání jsme vyčlenili budovu bývalého transfuzního centra. V případě většího zájmu jsme připraveni kapacity navýšit," řekla mluvčí Nemocnice Sokolov Markéta Singerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, Karlovarský kraj, zdravotnický pracovník, základní škola, školské zařízení, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Česko, Karlovy Vary, Nemocnice Sokolov, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj vyčlenil osm zařízení pro hlídání dětí zdravotníků  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.