Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Místo řetízku s andílkem dostane první novorozeně roku 2021 deset tisíc korun

Nově zvolené vedení Karlovarského kraje mění řadu věcí. Jednou z nich je dar pro první narozené miminko v novém roce. Předešlá hejtmanka a její nástupce dávali přednost věcným darům a každý rok obdarovali všechny děti narozené během 1. ledna nového roku. Nynější hejtman zvolil dar finanční a pouze pro první narozené dítko.

„První miminko roku 2021, které se narodí v některé z porodnic na území regionu, získá od Karlovarského kraje dar 10 tisíc korun. Schválila to Rada kraje na svém předvánočním jednání,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

V minulých letech dostávali všichni novorozenci, kteří přišli na svět během prvního lednového dne zlatý řetízek s andělem, plyšovou hračku a další drobné dárky. Podle nového rozhodnutí rady kraje bude obdarováno pouze první narozené dítě.

„Domníváme se, že v této nelehké době rodičům finanční dar udělá radost a určitě jim pomůže při pořizování mnoha věcí potřebných k péči o miminko,“ vysvětlil hejtman Petr Kulhánek (KOA).

Letos se během 1. ledna v Karlovarském kraji narodilo celkem sedm dětí. „Prvenství přitom patřilo holčičce Terezce narozené v karlovarské porodnici, jejíž rodina ale žije v obci Tři sekery na Chebsku,“ dodala Jana Pavlíková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Karlvarský kraj, miminko, 1. leden, nový rok, dar, peníze, Karlovarský kraj, Jana Pavlíková, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo řetízku s andílkem dostane první novorozeně roku 2021 deset tisíc korun  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.