Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

O dotace na dopravní hřiště požádaly jen čtyři subjekty

Ačkoliv měl krajský úřad vyčleněno zhruba jeden a půl milionu korun na obnovu dopravních hřišť, nakonec rozdělí jen necelých devět set tisíc korun. O dotaci se totiž přihlásilo málo žadatelů.

„Vedení kraje vyplácí dotace na podporu obnovy stávajících a vznik nových dopravních hřišť od roku 2018. Dotační titul je určen obcím a dalším žadatelům nejen na obnovu dopravních hřišť, ale i na potřebné vybavení pro školáky, kteří se především v rámci výuky seznamují se základy bezpečnosti v silničním provozu,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu.

Rada kraje odsouhlasila první část dotací, dalšími příspěvky se budou zabývat krajští zastupitelé na svém zářijovém jednání.

„Je to jedna z věcí, kterou chceme napomoci k větší bezpečnosti na našich silnicích a vštípit dětem už od mateřských školek hlavní zásady bezpečného chování, které by měli dodržovat všichni účastníci silničního provozu. A právě řadu situací si mohou natrénovat na dopravním hřišti. Kraj pro letošní rok vyčlenil na obnovu hřišť 1,5 milionu korun, které ale nebudou plně vyčerpány, protože nám přišly 4 žádosti v celkovém objemu přes 892 tisíce korun.  Vzhledem k tomu, že všichni žadatelé splnili podmínky programu, nemuseli jsme žádný z požadavků krátit a dotace, pokud je schválí i krajské zastupitelstvo, rozdělíme v požadované výši,“ vysvětlil náměstek hejtmana Martin Hurajčík (ANO).

Rada kraje schválila přispět městu Karlovy Vary na vybudování druhé etapy simulační komunikace se zastávkou ve Světě záchranářů, další finance získá město Aš na dovybavení učebny dopravní výchovy a pořízení elektrokol. Město Sokolov zase plánuje vybudování nových semaforů na křižovatce dětského dopravního hřiště a v Mariánských Lázních se zkvalitní zázemí pro výuku dopravní výchovy čtvrtých tříd nejen z mariánskolázeňských základních škol, ale i z obcí v blízkém okolí města.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky bezpečnost, výuka, doprava, dopravní hřiště, Karlovarský kraj, dotace, Jana Pavlíková, Martin Hurajčík, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O dotace na dopravní hřiště požádaly jen čtyři subjekty  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.