Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Víkend chladnější, zbytek měsíce klidně i třicet stupňů. Kvalita vody v koupalištích je zatím dobrá

Přes víkend můžeme čekat teploty okolo 19 stupňů a téměř po celý den jasnou oblohu. Počasí tedy ideální na výlety nebo sportování. Začátkem týdne vystoupají teploty i nad 20 dvacítku. Co se týče koupališť, většina z nich zatím hlásí dobrou kvalitu vody.

„Sobota bude ráno zatažená, během dne se rychle vyjasní, bude polojasno a večer už úplně jasno. Ty teploty budou od 16 do 19 stupňů. Teploty v neděli ráno budou mezi devíti a pěti stupni. Jinak už odpoledne bude 17 až 20 stupňů a polojasno s denním chodem oblačnosti. To znamená, že je ráno jasno, přes den se vytvoří mraky, protože té vlhkosti je tu hodně, v některých místech by mohlo být oblačno,“ vysvětluje meteorolog Rudolf Kovařík.

Daleko tepleji bude začátkem týdne, kdy se rtuť teploměru dostane až na 23 stupňů, po většinu dne by mělo být polojasno. „Zbytek července by měl být v podobném charakteru. Teploty se sice budou pohybovat od 20 do 23, při menší oblačnosti až 27 stupň," říká meteorolog.

Voda je zatím dobrá

Většina koupališť v kraji hlásí dobrou kvalitu vody. Zákaz koupání vyhlásila hygiena jen na dvou místech. Tím je Velký rybník u Hroznětína na Karlovarsku a na vodní nádrži Skalka na Chebsku.

Stejně jako loni evidují hygienici horšící se kvalitu vody na koupališti v Nové Roli, kde se už vyskytují sinice a vodní květ. Voda je tak na třetím z pěti stupňů kvality.  Mírně se zlepšila kvalita vody na Rolavě, kde je voda ke koupání u pláže, mola a brouzdaliště.

Na koupacích místech na Chebsku i Sokolovsku je podle hygieny stav výborný. Výborný stav hlásí i koupaliště u Děpoltovic, kde vloni byl vyhlášen zákaz koupání. Aktuální přehled můžete sledovat na stránkách Krajské hygienické stanice.

Ohodnoť článek

Foto Koupaliště Michal

Štítky počasí, předpověď, Karlovarský kraj, koupání, kvalita vody, koupaliště, okres Cheb, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend chladnější, zbytek měsíce klidně i třicet stupňů. Kvalita vody v koupalištích je zatím dobrá  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.