Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Starostové dostali od hejtmana pochvalu za spolupráci při řešení koronakrize

Videokonference skončily, starostové obcí a měst se mohli setkat s vedením kraje osobně. Společné jednání na krajském úřadě bylo diskusí o aktuální situaci ohledně nákazy koronavirem v regionu, rozvolňování opatření po ukončení nouzového stavu, stavu lázeňství a navazujících služeb, oprav krajských silnic a realizovaných i plánovaných investicích.

„Myslím, že jsme to i s vaší pomocí zvládli a hlavně jsme zabránili šíření nákazy v domovech pro seniory a dalších zařízeních sociálních služeb.  Nyní už se zlepšila také situace v chebské nemocnici a v Nemocnici Mariánské Lázně, ale musíme být připraveni na případnou další vlnu nákazy.  Proto kraj pořídil zásoby ochranných prostředků za 17 milionů korun jako rezervu do budoucna,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Kraj také pokračuje v plánovaných opravách silnic II. a III. tříd.

„Na veškeré opravy máme připraveny projekty, řada akcí už běží a doufáme, že stát vyslyší požadavek krajů na vyčlenění celkem 8 miliard korun. Pro kraj by to znamenalo získat na roky 2020 a 2021 asi 240 milionů korun,“ upřesnil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Náměstek hejtmana Dalibor Blažek informoval představitele obcí o tom, že kraj má letos naplánované investice v objemu  ¾ miliardy korun. „Největší letošní dokončovanou akcí je vybudování operačních sálů a další stavební akce v sokolovské nemocnici za více než 100 milionů korun, hotovo by mělo být v červnu letošního roku. Pracuje se na obnově Císařských lázní, výstavbě lávky ve Svatošských skalách, na úseku cyklostezky z Všeborovic do obce Šemnice. Připravujeme dokončení revitalizace chebské nemocnice, kde jsme řešili problém se zhotovitelem, a stavba se bohužel zastavila. Jestli nové zadávací řízení na dokončení stavby proběhne bez zdržení, práce začnou 29. září 2020,“ dodal.

Kraj rovněž se státem řeší útlum těžby a stav v lázeňství a cestovním ruchu. „Ministerstvo pro místní rozvoj nám po dlouhé době představilo záchranný program, který připravuje pro subjekty v cestovním ruchu. Agentura CzechTourism zase v kampani Světové Česko představí naše významné památky, očekáváme, že se v kampani zaměří na lázně. Krajská destinační agentura odstartovala svou kampaň již na začátku dubna. Snaží se o přilákání domácí klientely a já věřím, že tato bohatá nabídka přiláká co nejvíce lidí,“ uvedl Vojtěch Franta.

Hostem jednání byla i předsedkyně Okresního sdružení České lékařské komory Jaroslava Švandrlíková, která vysvětlila, že praktičtí lékaři v regionu se v současnosti řídí doporučením ministerstva zdravotnictví a přijímají pacienty na základě objednávkového systému.  Hejtman Petr Kubis ji požádal, aby pro potřeby starostů dodala informace o tom, jaké doporučení ministerstva pro praktické lékaře a ambulantní specialisty konkrétně platí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kraj, starostové, setkání, investice, pochvala, Karlovarský kraj, lázně, koronavirová krize, infekční onemocnění, oprava, Petr Kubis, Nemocnice Mariánské Lázně, Martin Hurajčík, Dalibor Blažek, Vojtěch Franta, Ministerstvo pro místní rozvoj České republik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostové dostali od hejtmana pochvalu za spolupráci při řešení koronakrize  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.