Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovarský kraj chce dát obcím na cyklostezky podobné peníze jako loni

Karlovarský kraj chce rozdělit obcím na podporu výstavby a údržby cyklostezek 3,8 milionu korun. Je to přibližně stejně jako v minulém roce. Kraj přispěje například na vybudování stezky mezi Drmoulem a Mariánskými Lázněmi, na nový cyklistický mobiliář nebo i na vypracování projektových dokumentací. Rozdělení peněz už schválila rada kraje, bude se jím zabývat ještě krajské zastupitelstvo, řekl hejtman Petr Kubis (ANO).

Hroznětín, Plesná, Drmoul a Cheb by podle rozhodnutí rady mohly od kraje dostat shodně 510.000 korun. V Hroznětíně na Karlovarsku se připravuje první etapa cyklostezky v úseku od vlakového nádraží směrem na Velký Rybník. Novou stezku společnou pro pěší a cyklisty plánují v obci Plesná na Chebsku. Cheb chce získat prostředky na dokončení cyklostezky, která by propojila město s Podhradím a obec Drmoul na Mariánskolázeňsku chce vybudovat první etapu cyklostezky směrem na Mariánské Lázně.

"Mezi dalšími podpořenými projekty je například osvětlení cyklostezky u Skalné, odpočinková místa podél cyklotras v Dolním Žandově nebo obnova cyklistického mobiliáře na území Slavkovského lesa a na Podzámecké stezce u Toužimi na Karlovarsku. Dotace na projektovou dokumentaci na vybudování cyklostezky může dostat Bečov nad Teplou, Kyselka nebo Merklín na Karlovarsku," sdělil Petr Kubis.

Krajské dotace mohou každoročně získat obce, mikroregiony a obecní či krajské příspěvkové organizace. Žádat mohou do 200.000 korun na neinvestiční akce a do jednoho milionu Kč na investice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, kondice, turistika, cykloturistika, Karlovarský kraj, cyklostezka, Hroznětín, Petr Kubis, Mariánské Lázně, ANO 2011, Cheb, Plesná, Drmoul, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chce dát obcím na cyklostezky podobné peníze jako loni  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.