Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podle očekávání. Návštěvnost v kraji klesla

Karlovarský kraj za poslední tři měsíce navštívilo 209 150 návštěvníků. Oproti loňsku je to pokles o téměř deset procent. Důvodem úbytku jsou především opatření proti šíření koronaviru, která začala platit v polovině března.

Z návštěvníků, kteří do kraje přijeli převažovali především cizinci, těch si sem cestu našlo přes sto třicet tisíc. Z tuzemska necelých osmdesát tisíc. V hodnocení krajů podle počtu hostů byl Karlovarský kraj čtvrtým nejnavštěvovanějším regionem v republice.

Průměrná doba pobytu hostů v našem kraji je nejdelší ze všech regionů České republiky a průměr ČR převyšuje o 1,8 dne. Z největší části se jednoho o návštěvníky z Evropy. Z důvodu příhraniční blízkosti šlo převážně o návštěvníky z Německa, na druhém místě pomyslného žebříčku se umístili hosté z Ruska,  komentuje návštěvnost kraje Jana Špačková z Krajské správy Českého statistického úřadu.

Protože hotely zůstávají stále zavřené a lázně mohou od počátku května sice přijímat klienty, ale jen na poukaz zdravotních pojišťoven, dá se očekávat, že se dopad vládních opatření do cestovního ruchu projeví hlavně ve druhém čtvrtletí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky turismus, Karlovarský kraj, ČSÚ, lázně, návštěvnost, Česko, Evropa, Německo, Český statistický úřad, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle očekávání. Návštěvnost v kraji klesla  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.