Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

V Milíkově na Chebsku zvolili nové zastupitelstvo, kandidátní listina byla jedna

Nové pětičlenné zastupitelstvo zvolili obyvatelé Milíkova na Chebsku v mimořádných obecních volbách. Hlasovali mohli pro jednu pětičlennou kandidátku složenou z nestraníků Za Milíkov krásnější. Kandidovali tři dosavadní zastupitelé a dva noví kandidáti. Volební účast byla podle serveru volby.cz 38,96 procenta. Zastupitelstvo obce nebylo kompletní od března, kdy jedna zastupitelka rezignovala, proto se v obci konaly mimořádné volby, neboť zastupitelstvo přestalo být usnášeníschopné.

„Volební účast mě příjemně překvapila. Pozici starosty budu obhajovat a na místostarostku navrhnu opět Radku Hanušovou," řekl Jan Benka (nez.). V Milíkově,který má zhruba 300 obyvatel, volilo 90 lidí ze 231 voličů.

Stejná situace s hraniční pětičlennou kandidátkou byla v obci i v řádných komunálních volbách v roce 2022. Tehdy k volbám přišlo 102 ze 226 voličů, tedy 45,13 procenta. V příštích volbách v roce 2026 by obec ráda nominovala alespoň šest kandidátů, aby byl zvolen i jeden náhradník. Pět zastupitelů je jako zákonné minimum.

Milíkov tvoří i pět osad, a to Těšov, Mokřina, Úval (dříve Zelená), Malá a Velká Šitboř. Posty starosty i místostarosty má obec neuvolněné pro výkon funkce, a tak by to podle Benky mělo zůstat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anh Tuan Tran

Štítky ČR, volby, správa, obce, Karlovarský kraj, Milíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Milíkově na Chebsku zvolili nové zastupitelstvo, kandidátní listina byla jedna  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.