Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

V Milíkově na Chebsku se budou v sobotu konat mimořádné obecní volby

Nové pětičlenné zastupitelstvo zvolí obyvatelé Milíkova na Chebsku v mimořádných obecních volbách v sobotu 5. října. V březnu totiž jeden ze zastupitelů rezignoval a obec neměla náhradníka, čímž zastupitelstvo přestalo být usnášeníschopné.

„Kandiduje pět lidí na jediné kandidátce, tři z nich jsme i současní zastupitelé, dva kandidáti byli nominováni nově. Opět nebude možnost zvolit i případného náhradníka, ale u řádných voleb v roce 2026 bychom byli rádi, kdyby se podařilo kandidátní listinu naplnit více lidmi," řekl starosta Milíkova Jan Benka (nez.). Stejná situace byla i u minulých řádných komunálních voleb v roce 2022, kdy byla v Milíkově rovněž postavena jediná kandidátka s pěti jmény. Pět zastupitelů je stanoveno jako zákonné minimum.

Volby se v Milíkově, který má zhruba 300 obyvatel, konají v sobotu od 7:00 do 22:00. Přibližně dvě stovky oprávněných voličů mohou své hlasy odevzdat v jedné volební místnosti. Milíkov tvoří i pět osad, a to Těšov, Mokřina, Úval (dříve Zelená), Malá a Velká Šitboř. Posty starosty i místostarosty má obec neuvolněné pro výkon funkce, a tak by to podle Benky mělo i zůstat.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anh Tuan Tran

Štítky volby, obce, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Milíkově na Chebsku se budou v sobotu konat mimořádné obecní volby  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.