Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLBY 2022: V Ostrově vyhrálo hnutí ANO, má pět mandátů, druhá je ODS

V Ostrově na Karlovarsku vyhrálo obecní volby hnutí ANO, které získalo 20,19 procenta hlasů a bude mít v zastupitelstvu pět mandátů. Na druhém místě skončila ODS v čele se současným starostou Janem Burešem s 15,82 procenta hlasů a bude mít čtyři mandáty. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na volby.cz. Voleb se zúčastnilo 40,67 procenta voličů, podobně jako v minulých volbách.

Na třetím místě se těsně umístilo Hnutí pro harmonický rozvoj obcí a měst, které bude mít čtyři křesla v zastupitelstvu. O mandát méně bude mít Ostrov, můj domov. Shodně dvě křesla získalo SPD a Ostrováci.cz, Unie pro sport a zdraví bude mít jedno.

Před čtyřmi lety vyhrálo v Ostrově volby Hnutí pro harmonický rozvoj obcí a měst v čele s bývalým starostou Pavlem Čekanem. Získalo 19,86 procenta hlasů a v zastupitelstvu dostal pět mandátů. Hnutí ale po jednáních skončilo v opozici. Na spolupráci se dohodla druhá ODS s ANO, hnutím Ostrováci.cz a ČSSD. Čtveřice subjektů měla v jednadvacetičlenném zastupitelstvu 12 hlasů. ODS a ANO měli po čtyřech mandátech, Ostrováci.cz tři mandáty a sociální demokraté získali jednoho zastupitele. Starostou se stal Jan Bureš z ODS.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce Drbny

Štítky ČR, volby, obce, Ostrov, ODS, ANO 2011, Jan Bureš, Karlovarský kraj, Svoboda a přímá demokracie, Unie pro sport a zdraví, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: V Ostrově vyhrálo hnutí ANO, má pět mandátů, druhá je ODS  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.