Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2021: Zklamání a nutnost změny, zaznívá z ČSSD a KSČM v Karlovarského kraje

Vedení KSČM i ČSSD v Karlovarském kraji vnímá výsledek sněmovních voleb jako zklamání. Z obou stran zároveň zaznívá potřeba výsledky vyhodnotit a začít se změnami, řekla krajští předsedové. KSČM i ČSSD v kraji získaly pod čtyři procenta hlasů. Obě strany také vypadly ze Sněmovny.

Podle předsedy ČSSD v Karlovarském kraji Tomáše Svobody udělala ČSSD vše, aby ve volbách uspěla, ale voliči rozhodli jinak. "Já jsme odhadoval, že v kraji získáme tak 3,5 procenta hlasů a dostali jsme 3,7. Ale věřil jsem, že se ČSSD alespoň s pár mandáty do Sněmovny dostane," řekl Svoboda. Dodal, že předsednictvo teď musí jednat o řešení situace. Možná by bylo podle něj vhodné svolat i mimořádný sjezd.

Předseda krajského výboru KSČM v Karlovarském kraji Josef Murčo řekl, že výsledky voleb jsou pro něj velkým zklamáním. "Takový výsledek jsme neočekával. A tajně jsem doufal, že by se náš kandidát Pavel Hojda mohl do sněmovny dostat. Volby ale dopadly úplně jinak," řekl.

Murčo upozornil, že kromě volebního neúspěchu bude muset strana řešit ekonomické dopady volební prohry, které dopadnou na okresní organizace. "V žádném případě bychom ale neměli propadnout panice a přijmout opatření do budoucna," řekl Murčo. Podle něj zatím kraje nemají celkový souhrn kandidátů, kteří by mohli nahradit ve funkci Vojtěcha Filipa. Tipovat tak někoho, kdo by mohl stranu vést nadále, je v tuto chvíli těžké, řekl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/PavelHojda

Štítky ČR, volby, sněmovna, KSČM, ČSSD, Karlovarský, Karlovarský kraj, Tomáš Svoboda, Pavel Hojda, Vojtěch Filip

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Zklamání a nutnost změny, zaznívá z ČSSD a KSČM v Karlovarského kraje  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.