Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lyžařské areály v Karlovarském kraji jsou v provozu, běžecké tratě se neupravují

V Karlovarském kraji navzdory nepříznivému počasí zůstává otevřená většina lyžařských středisek. Lyžuje se na některých sjezdovkách na Klínovci, Plešivci či na Božím Daru. Naopak bublavský areál na pár dní zcela zastavil provoz. Výrazné ochlazení, a tak i zlepšení lyžařských podmínek, očekávají provozovatelé areálu o víkendu.

Největší areál v Krušných horách na Klínovci nabízí stále dobré sněhové podmínky. "Na sjezdovkách máme stále v průměru 80 centimetrů sněhu. Severní strana připravena. K využití jsou lanové dráhy Dámská, CineStar Express, Suzuki a Štikovka na Neklidu," informuje Klínovec na webu. Lyžovat se tam tak dá na 13 sjezdovkách v celkové délce deseti kilometrů. Ve středu, pátek i sobotu je k dispozici také večerní lyžování.

Další velký areál Plešivec sice přišel o část sněhu, je ale stále v provozu. Aktuálně jezdí lanovka Abertamy a sjezdovka č. 6 Renata i dětský park s lyžařskou školou. Provoz udržují také v Potůčkách, Mariánských Lázních nebo v rodinném areálu Novako na Božím Daru. Na sjezdovkách tam leží mokrý, převážně technický sníh.

V Krušných horách ale panují nepříznivé podmínky pro příznivce běžeckého lyžování. Stopy se nyní neupravují. Zlepšení sjízdnosti lyžařských tras rolbaři zatím neočekávají. "O nadcházejícím víkendu by se mělo, nejen na horách, výrazně ochladit. Zda napadne dost sněhu, aby mohla být obnovena strojová údržba lyžařských tras, zatím nelze z aktuálních předpovědí počasí odhadnout," uvedla společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí lyžařské magistrály.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Karlovarském kraji jsou v provozu, běžecké tratě se neupravují  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.