Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve skiareálu Klínovec se začne lyžovat v pátek 8. prosince

Jeden z největších areálů v České republice, skiareál Klínovec, zahájí zimní sezonu v pátek 8. prosince. Pro lyžaře bude připravená modrá sjezdovka Dámská a červená Pařezovka. V provozu budou dvě lanové dráhy. Otevřeno bude mít areál denně. Zdražování skipasů se letos nechystá.

„Makali jsme dnem i nocí, přidalo se i počasí, které nám dopřálo až půl metru přírodního sněhu. A další nadílku můžeme očekávat i v následujících dnech," uvedla mluvčí klínoveckého areálu Hana Hoffmannová. V případě příznivých podmínek by se ke dvěma páteřním sjezdovkám na severní straně mohla přidat i červená Přemostěná. Původně měl mít skiareál otevřeno zatím jen o víkendu, díky nízkým teplotám a dostatku sněhu bude otevřený už i ve všední dny. Lyžovat se zatím bude za zvýhodněné ceny. Denní skipas pro dospělého bude stát 790 korun, dětský 470 korun.

Nejvýše položené lyžařské středisko v Krušných horách začalo letos zasněžovat umělým sněhem 17. listopadu. Díky nízkým teplotám a ideální vlhkosti se rozjela děla na sjezdovkách Dámská a Pařezovka na severní straně kopce. Jižní strana s hlavní sjezdovkou Jáchymovská přichází na řadu až později. Loni začali na Klínovci zasněžovat v polovině listopadu, středisko se otevřelo druhý týden v prosinci.

Cena skipasů zůstane stejná

Na Klínovci se letos v hlavní sezoně zdražovat nebude. Nejprodávanější lístek tak letos zůstane na ceně 1090 korun, dětský vyjde na pokladně 650 korun. Výhodněji lidé koupí skipasy on-line. Zásadní novinky pro návštěvníky letos areál nechystá. Na přípravu nadcházející sezony vydal přes 11 milionů korun.

V Karlovarském kraji se na nadcházející zimní sezonu připravují už i další areály. Druhý největší akiareál v kraji, Plešivec, spustil zasněžovací systém minulý týden ve středu, a to na sjezdovkách Hana, Renata a v dětském centru. Termín otevření ale dosud nezveřejnil. Zasněžovat už provozovatelé začali také v areálu Novako na Božím Daru, skiareálu Skipot v Potůčkách či středisku na Bublavě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky lyžování, lyžařská sezona, skiareály, Klínovec, skiareál Klínovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve skiareálu Klínovec se začne lyžovat v pátek 8. prosince  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.