Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prázdninové kempy povede čerstvý mistr extraligy Martin Kočka

Snaha vrátit a udržet děti u sportu je hlavním cílem vedení karlovarského extraligového klubu VK Karlovarsko. Volejbalový klub, který se může pyšnit letošním titulem mistrů extraligy, připravil na léto pro děti příměstské tábory i volejbalové víkendy.

„Otvíráme kempy nejen pro klasický, tedy šestkový volejbal, ale i pro zájemce o plážový volejbal. Vedoucím trenérem je čerstvý mistr republiky Martin Kočka, který je držitelem trenérské licence,“ říká manažer VK Karlovarsko Ondřej Hudeček.

Hlavní trenér letních kempů Martin Kočka vysvětluje, že hlavním cílem kempů je snaha, aby se děti vrátily ke sportu. Tréninky budou probíhat na antukových a beachvolejbalových kurtech v Tuhnicích a to třikrát týdně. Příprava na písku nahrazuje dětem v letním období volejbalové tréninky v hale.

„Chceme u dětí rozvíjet míčové a sportovní dovednosti, dát jim prostor pro lehčí soutěživost a zlepšit jejich kondici. Je ale jasné, že je to musí bavit a musí si to užívat,“ uvedl dvaadvacetiletý Martin Kočka, který se během svého hráčského působení v Praze věnoval trénování skupin hráčů od přípravky až po starší žáky.

Přípravě dětí se Martin Kočka věnuje společně se svojí přítelkyní, která je rovněž nadšenou trenérkou. „Díky zkušenostem z Prahy už trochu vím, jak se ke každému chovat a co by na děti mohlo platit. Myslím, že mě a přítelkyni Terezce pomáhá, že nejsme o desítky let starší než děti, které nám chodí na tréninky. S Terezkou si rozumíme úplně ve všem, jak v partnerském, tak v trenérském životě. Vzájemně se skvěle doplňujeme,“ přiznal Martin Kočka s tím, že kempy jsou určeny dětem od pěti do čtrnácti let.

Bližší informace ke kempům jsou k dispozici na webových stránkách karlovarského volejbalového klubu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, prázdniny, VK Karlovarsko, Martin Kočka, kempy, Karlovarský kraj, Ondřej Hudeček, Praha, Tuhnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninové kempy povede čerstvý mistr extraligy Martin Kočka  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.