Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Energie se vrací z dalekého výletu s prázdnou. Na Třinec nestačila

Třinečtí hokejisté vyhráli v 9. kole extraligy doma nad Karlovými Vary 5:1. Obhájce titulu vedl už ve 36. minutě o tři góly, poslední dva zápasy vyhrál se skóre 9:2. O branky Ocelářů se postaralo pět různých střelců. Skóre otevřel Marko Daňo a na vyrovnání Dávida Grígera odpověděli Miloš Roman, Andrej Nestrašil, Martin Růžička a Viliam Čacho. Tři asistence si připsal Daniel Voženílek.

Zdravotní problémy nepustily do branky Karlových Varů Frodla, a tak si první start v sezoně připsal Habal, který už po 90 sekundách inkasoval. Přesilovou hru využil Daňo, když doklepl do odkryté branky puk odražený od zadního mantinelu po střele Marinčina. Hosté vyrovnali v sedmé minutě. Gríger nejdříve tečoval a následně dorazil Bartejsovu střelu za záda Mazance.

Už za 25 sekund Třinec opět vedl po oku lahodící akci Romana. Domácí útočník si položil při průniku z levé strany na led Dlapu i Habala a bekhendem skóroval do prázdné branky. Roman se v extralize trefil poprvé od 30. prosince 2022, jeho gólový půst trval 50 zápasů.

Obhájce titulu pak udeřil ve 25. minutě i ze své druhé přesilové hry: Nestrašil se z pravého kruhu trefil ke vzdálenější tyči. Čtvrtý gól Ocelářů měl na hokejce Kurovský, když jej v přečíslení dva na jednoho ideálně uvolnil Čacho. Habal se ale stačil bleskově přesunout a se štěstím puk udržel před brankovou čárou. Domácí přesto vedli po dvou třetinách o tři góly, když Růžička vymetl horní růžek branky. Před odchodem do kabin ještě hostující Kofroň trefil tyčku.

Na začátku třetí třetiny odmítl drama Mikyska, který z mezikruží těsně minul pravou tyč. Vzápětí domácí sehráli ukázkově brejk dva na jednoho. Čacho po přihrávce Kurovského zvolil kličku do protipohybu Habala a vstřelil svůj první extraligový gól. Mazanec se ještě v závěru dvakrát vyznamenal. Nejdříve zneškodnil Jiskrovi v 57. minutě trestné střílení, když jeho střelu ukryl do lapačky. Poté si poradil i se sólovým únikem Kofroně v oslabení.

Hlasy trenérů 

Zdeněk Moták (Třinec): Museli jsme držet systém, hrát poctivě, zodpovědně, jednoduše. Musí hrát všichni hráči. Důležité bylo, že jsme každou třetinu vyhráli a že jsme podali zodpovědný a kolektivní výkon. Kluci si body zasloužili. Ve třetí třetině nás podržel i Mazi (brankář Marek Mazanec) při nájezdech."

David Bruk (Karlovy Vary): Gratulujeme domácím k zaslouženému a jednoznačnému vítězství. Odehráli jsme velice slušně první třetinu, tam jsme ještě byli ve hře. Ale v momentě, kdy Třinec odskočil na 3:1, tak jasně kontroloval hru. Vůbec jsme neměli šanci. Ani při přesilové hře jsme se nedostali do pořádného zakončení a v podstatě jsme měli velké problémy vstoupit do pásma. Třinec nám udělil velikou lekci, jak drží systém. Jak i tak špičkoví hráči, kterými disponuje, jsou odhodlaní a hrají organizovaný týmový výkon. To je pro nás - doufám - do budoucna velké ponaučení. Obrovský respekt Třinci za dnešní zápas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hc Energie

Štítky Třinec, Energie, Karlovy Vary, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie se vrací z dalekého výletu s prázdnou. Na Třinec nestačila  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.