Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejový Sokolov ulovil nejzvučnější posilu v historii klubu. Přivedl útočníka se zkušenostmi z NHL

Posilu jako hrom ukořistil hokejový Sokolov, který přivedl zkušeného útočníka Vojtěcha Poláka. Osmatřicetiletý rodák z Ostrova, který má na kontě starty v NHL, KHL i reprezentaci nebo nejvyšší švýcarské, finské či švédské lize, se tak na sklonku kariéry vrací do rodného kraje.

Polák je zřejmě největší posilou v historii hokejového Sokolova. Hráč s bohatou kariérou, v níž posbíral pět startů za Dallas Stars nebo získal mistrovský titul s Třincem, v poslední letech působil ve světě. Hrál v Rumunsku, Anglii a naposledy Polsku. Nyní se rozhodl, že si kariéru ještě prodlouží a rozhodl se, že se vrátí domů na západ Čech. 

„Rozhodl jsem se pro Baník, protože se mi libí, jakou cestou se vydal. Každý rok se snaží něco vylepšit. Je tady o hráče postaráno. Dělají tady hokej lidé, co ho mají rádi. Mám celkem dost zkušeností, mám chuť vítězit a předvádět co nejlepší výkony. Chci pomoci týmu vyhrávat,“ uvedla nová posila Baníku na klubovém webu

Odchovanec karlovarského hokeje nejde do neznámého prostředí. V klubu se vícekrát připravoval na novou sezonu. Navíc u celku působí i jeho rodina. Otec je kustod A-týmu a bratr Tomáš provozuje hokejový obchod i fanshop na stadionu. K týmu se Polák připojí v následujících dnech, aby byl připravený na start první ligy, která pro Sokolov startuje 13. září zápasem ve Frýdku-Místku. 

„Po delší době jsem doma a těším se, že budu moci hrát opět před rodinou, známými, kamarády i baníkovským kotlem. Pamatuji si jako dítě, když jsem se tady chodil koukat na zápasy, byla vždy úžasná atmosféra. Všichni věříme, že budeme dělat fanouškům radost a že nás potáhnou k vítězstvím,“ dodal Polák, jenž naváže na Tomáše Vokouna a Radima Bičánka. Oba hráči nastupovali v NHL a oblékli i dres Baníku.

V klubu panuje z příchodu zkušeného borce velké nadšení. Mužstvo tvořené převážné mladými hráči totiž získá v Polákovi lídra na ledě i kabině. „Získat hráče jeho kvalit a zároveň z našeho regionu nám dávalo od začátku velký smysl. Vedení klubu nám v tom vyšlo maximálně vstříc a umožnilo dohodu s Vojtou, který měl velký zájem hrát za Baník. To byla jedna z hlavních věcí, proč jsme ještě souhlasili s rozšířením současného kádru. Spolupracoval jsem s ním již v extralize v Karlových Varech a vím, že je velký profesionál s bohatými zkušenosti a velkou kvalitou zejména v ofenzivní části. Věřím, že nám pomůže,“ sdělil kouč Sokolova Tomáš Mariška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie

Štítky Sokolov, Hokej, Prní liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový Sokolov ulovil nejzvučnější posilu v historii klubu. Přivedl útočníka se zkušenostmi z NHL  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.