Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarská Energie lovila ve Švédsku. Ze druhé ligy si vytáhla střelce

Hokejové Karlovy Vary mají novou posilu, kterou vedení vedení klubu našlo až na severu Evropy. Do lázeňského města přichází šestadvacetiletý útočník Lukas Zetterberg, jenž naposledy hrál za druholigového švédské Västerås IK. Západočeši si od nejnovější akvizice slibují zejména zvýšení produktivity.

Pravák, střelec z jedničky, koncový hráč. Taková slova volila Energie, když fanouškům představovali nového člena kádru. Útočník se zkušenostmi z nejvyšší švédské ligy nebo mládežnických reprezentací podepsal v Energii smlouvu na jeden rok a poprvé v kariéře si vyzkouší zahraniční angažmá. 

„Jsem opravdu nadšený a nemohu se dočkat, až se připojím k týmu. Karlovy Vary jsem si vybral proto, že je to tým, který se netají ambicemi a chce uspět v play-off. A já toho chci být součástí,“ popsal své dojmy na klubovém webu Zetterberg.

Od Švéda si Vary slibují, že vylepší koncovku mužstva. Ve druhé švédské lize patřil mezi nejlepší střelce. Pravidelně atakoval hranici dvaceti branek v sezoně. V uplynulém ročníku švédské Allsvenskan ji překonal. V součtu s play-off skóroval hned jednadvacetkrát, na metu dvaceti gólů v sezoně se mu v posledních pěti letech navíc podařilo dosáhnout hned třikrát. Příjezd zahraniční posily očekávají Karlovarští v polovině července, kdy týmu odstartuje příprava. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Twitter/Västerås IK

Štítky Karlovy Vary, Přestupy, Extraliga, Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská Energie lovila ve Švédsku. Ze druhé ligy si vytáhla střelce  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.