Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů porazili Boleslav. Body jsme potřebovali, řekl útočník Koblasa

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 34. kole extraligy v Karlových Varech 1:4 a po páté porážce v řadě klesli z 11. na 12. místo. Energie po sérii čtyř porážek uspěla podruhé za sebou a posunula se z 13. a 10. pozici. Ve vzájemných zápasech s Bruslařským klubem vyhrála i potřetí v sezoně.

„Je super, že jsme podruhé za sebou vyhráli, protože body jsme potřebovali. Tabulka je na konci hrozně vyrovnaná. My jsme hráli dobře i ty zápasy předtím, ale nemohli jsme vstřelit gól. Jsme rádi, že se nám to dnes povedlo. Začali jsme vyhrávat a doufám, že to takto bude pokračovat," řekl karlovarský útočník Petr Koblasa.

V důležitém souboji soupeřů zespodu tabulky patřilo první osm minut domácí Energii. Slibné příležitosti si postupně vytvořili Rachůnek, Huttula a zejména Beránek, který v samostatném úniku rovněž na Krošelje nevyzrál. Ze strany hostů první střelu na branku vyslal až v 8. minutě Kousal.

V úvodním dějství byl za hosty nejblíže ke vstřelení branky Lintuniemi, který v 18. minutě orazítkoval tyč Habalovy branky, na druhé straně o několik vteřin později pomohla tyč Krošeljovi po Koblasově pokusu.

Druhá třetina přinesla i góly, když mezi 24. až 27. minutou padly hned tři. Jako první se trefil Beránek, který po střele Rulíka bekhendem trefil odkrytou část hostující branky a zajistil Energii vedení. Po hezké individuální akci ve 26. minutě nabruslil Koblasa před Krošelje a střelou pod horní tyč zvýšil na 2:0.

„Měli jsme dobrý začátek, mohli jsme nějaké branky dát i v první třetině. Potom se nám naštěstí podařilo dát dva rychlé góly ve druhé třetině a to nám trošku uklidnilo. Bylo dobrý, že do konce třetiny jsme ještě dali třetí gól a poslední třetinu jsme si již pohlídali," doplnil Koblasa.

O necelou minutu později se po zmatcích karlovarské obrany dostal puk ke Kantnerovi, který trefit odkrytou část branky a vrátil Středočechy do zápasu. Blízko k vyrovnání byl Švéd Söderlund, ale nová akvizice Mladé Boleslavi v polovině zápasu neproměnila nájezd, ke kterému se dostala hned po odpykání dvouminutového trestu. Ve 38. minutě Stříteský ve středu kluziště předal puk nabruslenému Kofferovi a ten přesnou střelou vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Mladá Boleslav ve snaze s utkáním ještě něco udělat ve třetí třetině několikrát domácí sevřela v jejich pásmu, ale při obětavosti hráčů Energie a výborném výkonu Habala utkání nezdramatizovala. Naopak to byli domácí, kteří díky Hladonikově nečekané střele z téměř nulového úhlu navýšili své vedení, které si již s přehledem pohlídali.

„Je to pro nás složitá situace. Bohužel se nám to teď aktuálně nedaří, ale máme hlavu vzhůru. Tabulka je extrémně vyrovnaná a zápasů je ještě dost. Věřím, že to zlomíme, nakopneme to a začneme sbírat body," uvedl kouč Mladé Boleslavi Ladislav Čihák.

Energie Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. O. Beránek (Rulík, Stříteský), 26. Koblasa (Kohout, Dlapa), 38. Koffer (Stříteský, Rachůnek), 54. Hladonik (Kofroň, Juusola) – 27. Kantner (Bičevskis, Jánošík). Rozhodčí: Mrkva, Stano – Hlavatý, Rampír. Diváci: 2209

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Rulík, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, O. Beránek. Trenér: David Bruk

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Novotný) – Jánošík, Pláněk (A), Pýcha, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Štich – Söderlund, Lantoši, Šťastný – Šmerha, O. Najman (A), P. Kousal – Eberle, Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Bičevskis, Kantner. Trenér: Ladislav Čihák

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, 34. kolo, Karlovy Vary, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů porazili Boleslav. Body jsme potřebovali, řekl útočník Koblasa  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.