Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soupeře pro předkolo Energie stále nezná

Hokejová extraliga vyvrcholí v pátek, kdy se odehraje poslední 52. kolo. V něm bude rozluštěno hned několik zásadních otázek. Vedle sestupujícího týmu, budou jasné i dvojice pro předkolo play-off.

Po odehraných jednapadesáti extraligových kolech je rozhodnuto o šesti týmech, které postupují přímo do play-off. Jasno mají i čtyři mužstva, která si zahrají předkolo. Tady je ale otázkou, kdo bude hrát proti komu. Jistotu mají pouze v Olomouci, kterému už sedmou příčku nikdo nevezme. O zbývající místa se porvou Karlovy Vary, Hradec Králové a Zlín. Nejlepší výchozí pozici má Energie, která pokud by udržela osmý flek, zahájí předkolo v pondělí večer na domácím ledě. Pokud osmou příčku neuhájí, bude začínat sérii venku.

Rozhodne zápas s vítězem základní části

O konečném umístění Energie v základní části rozhodne páteční duel s jistým vítězem základní části Libercem. Bílý tygři si Prezidentský pohár zajistili s předstihem a základní část dohrávají v klidu a pohodě. Energie vyslala do posledního utkání ve Vítkovicích tým plný juniorů a nováčků a schytala nářez 8:2. „Nechali jsme klíčové hráče před play-off odpočívat a dáváme šanci získat zkušenosti mladým,“ uvedl hlavní trenér Martin Pešout. V jakém složení ale nastoupí Energie k poslednímu domácímu utkání základní části je tak otázkou. Páteční zápas se v KV Aréně hraje nezvykle až od 18 hodin.

Po sezoně končí Gríger a Rachůnek

Ještě před vypuknutím vyřazovacích bojů zveřejnila Energie zprávu o odchodu dvou útočníků. Ti samozřejmě dohrají v Karlových Varech sezonu, ale neprodlouží zde svůj kontrakt. „Tomáš Rachůnek i Dávid Gríger v průběhu listopadu obdrželi od vedení klubu nabídku na prodloužení stávajícího kontraktu, počátkem února nám oba hráči prostřednictvím svého agenta sdělili, že smlouvu neprodlouží,“ uvedl pro klubový web Martin Pešout s tím, že vedení klubu chce oběma hráčům popřát hodně štěstí v další kariéře. „V našem klubu budou mít i v budoucnu vždy dveře otevřené,“ dodal hlavní kouč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie/Kateřina Macečková

Štítky hokej, extraliga, HC Energie, Karlovy Vary, play-off, energie, playoff, Extraliga ledního hokeje, HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger, HC Olomouc, Mountfield Hradec Králové, PSG Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soupeře pro předkolo Energie stále nezná  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.