Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarská Energie se chystá na extraligu a vyhlíží posily do útoku

Hokejisté karlovarské Energie jsou znovu na ledě. Hráči trenéra Bruka se společně poprvé sešli, aby zahájili přípravu na nový extraligový ročník. Kouč má k dispozici téměř kompletní kádr včetně reprezentanta Jiřího Černocha nebo ofenzivní posily Dávida Grígéra. Mužstvo chce další posily do útoku.

Karlovarská Energie zahájila přípravu pod novým trenérem. Mužstvo po pěti sezonách opustil kouč Martin Pešout, jenž zamířil do Brna. Pozici šéfa karlovarské střídačky převzal David Bruk, který svým svěřencům naordinuje v prvních týdnech přípravy pořádný dril. 

Kluci se musí nejprve trochu rozkoukat po dovolených, ale první trénink vypadal velice dobře, hráči byli živí, odpočatí. Tento týden nás kromě čtvrtka čeká jen dopolední fáze, kdy jdeme na led dvakrát. Kluci stráví hodinu v posilovně a zhruba hodinu a čtvrt na ledě. Od příštího týdne už najíždíme na dvoufázový režim i na ledě,“ popsal Bruk, které naposledy trénoval prvoligové Litoměřice a v týmu by rád viděl ještě dva nové útočníky.

Také členové týmu se na návrat na led těšili. „Jsem rád, že už to začalo. Na led jsem se moc těšil, protože už jsem byl nějakou dobu bez něj. Chodil jsem ale už na dobrovolné tréninky, je to lepší, když jsme tu všichni. Na kluky jsem se moc těšil,“ uvedl bronzový medailista z letošního světového šampionátu Jiří Černoch.

Kádr Energie doznal po konci minulé sezony výrazných změn. Největší je odchod kapitána Jakuba Fleka, kterého zlákala brněnská Kometa. Pryč je útočník Tomáš Mikúš nebo obránce Patrik Parkkonen. Náhradu za Fleka našel západočeský oddíl na severu Čech v Liberci, odkud se vrátil slovenský útočník Dávid Gríger. O místo v útoku se hlásí i další posily, k nimž patří Jozef Baláž (Nitra) nebo David Kofroň (Třinec). Do obrany přišel z Brna Tomáš Bartejs či mladoboleslavský David Bernard. Zatím není jasné, zda zůstane útočník Jiří Kulich, kterého draftovalo letos Buffalo. Vedení klubu ho nejspíše ale v Energii ponechá.

Karlovarské čeká celkem jedenáct přípravných zápasů. Představí se například na turnaji v Norimberku nebo změří síly se Sokolovem.„Jsme spokojeni, podařilo se nám vybrat zápasy, které potřebujeme. Některá utkání jsou pro nás důležitější, jiné bereme spíš jako kondiční zpestření. Na turnaji v Norimberku už bychom chtěli hrát v kompletním složení a už nás bude hodně zajímat organizace hry,“ uvedl Bruk, jehož tým startuje extraligu 15. záři na ledě Komety.

Soupiska Energie Karlovy Vary: Brankáři: Adam Dybal, Vladislav Habal, Petr Hamalčík, Štěpán Lukeš. Obránci: Tomáš Bartejs, David Bernad, Ondřej Dlapa, Tomáš Havlín, Matteo Kočí, Filip Krajčík, Dalimil Mikyska, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan. Útočníci: Jozef Baláž, Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Dávid Gríger, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Petr Koblasa, David Kofroň, Martin Kohout, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda, Tomáš Vondráček, Jiří Kulich 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hc-Energie.cz

Štítky energie, Extraliga, Vary, Karlovy, Posily, Jiří Černoch, HC Kometa Brno, Tomáš Bartejs, Dávid Gríger, Jakub Flek, Jiří Kulich, Jozef Baláž, David Kofroň, Norimberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská Energie se chystá na extraligu a vyhlíží posily do útoku  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.