Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Hokejový Sokolov slaví historický úspěch. V Třebíči vydřel bod a zahraje si čtvrtfinále playoff

Hokejisté Sokolova hlásí historický úspěch. Poprvé v klubové historii Baník postoupil přímo do čtvrtfinále playoff první ligy. Svěřence Martina Štrby do vyřazovacích bojů nasměroval včerejší bojovný výkon na ledě Třebíče, kde Sokolovští prohráli 3:2 v prodloužení a získali vytoužený bod.

Sokolov jel na Vysočinu s jasným cílem, získat bod, který by tým Štrby nasměroval do elitní šestky. Hosté tahali ve vyrovnaném utkání za kratší konec. Vždy se jim ale podařilo vyrovnat. Na branku domácího Meluzina z páté minuty hry, zareagoval o pět minut později Vojtěch Tomi, který na pohotovou backhandovou střelou zaskočil Jekela. Horáky vrátil do vedení ve třiadvacáté minutě Lang. Odpověď našli Západočeši čtrnáct minut před koncem základní hrací doby. Tvrdou střelou překonal domácího brankáře Jan Pohl a poslal Sokolov do elitní šestice. Nic na tom nezměnila ani branka Poizla z prodloužení, díky níž uhájili Třebíčtí domácí led.

„Máme velkou radost, že se nám podařilo uhrát ten vytoužený bod. Chtěl bych klukům poděkovat za bojovný výkon, který nás poslal do čtvrtfinále. Čeká nás teď ve pauza, ve které pořádně zregenerujeme, doléčíme šrámy a začneme se připravovat na vrchol sezony,“ radoval se trenér Sokolova Martin Štrba. 

Sokolov nyní čeká na to, jak si povedou ostatní týmy. Následně poznají soupeře pro playoff. Mezi možnými soupeři je Jihlava či Třebíč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Markéta Křížová

Štítky Sokolov, Liga, Playoff, Třebíč, FK Baník Sokolov, SK Horácká Slavia Třebíč, čtvrtfinále, Martin Štrba, FC Baník Ostrava, FC Vysočina Jihlava, Vojtěch Tomi, Jan Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový Sokolov slaví historický úspěch. V Třebíči vydřel bod a zahraje si čtvrtfinále playoff  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.