Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brankář Novotný zamířil z Karlových Varů do Hradce Králové výměnou za Lukeše

Hokejisty Hradce Králové posílil třicetiletý brankář Filip Novotný z Karlových Varů výměnou za gólmana Štěpána Lukeš, který měl s Mountfieldem zajímavé loučení. Kluby transakci zveřejnily jen krátce poté, co dnes vychytal druhému týmu tabulky čtvrtým čistým kontem v sezoně domácí výhru 3:0 nad Vítkovicemi. Stejně jako Novotný se ale nedomluvil se svým dosavadním klubem na prodloužení smlouvy, která končí po této sezoně. Uspíšila se tak jejich cesta do klubů, kam měli namířeno.

Novotný opouští Karlovy Vary po pěti letech, předtím chytal odchovanec Jihlavy v extralize za Spartu a okusil i KHL v dresu Novokuzněcku. „Je před námi rozhodující část sezony a domníváme se, že je lepší mít v týmu hráče, kteří chtějí hrát za náš klub a jsou schopni se maximálně koncentrovat na svůj výkon. Filip patří k nejzkušenějším brankářům v extralize. V Karlových Varech chytá již několik let výborně a projevil zájem být součástí naší organizace a pomoci k co nejlepšímu umístění v právě probíhající sezoně. Na jeho příchodu jsme se v rámci sportovního vedení jednomyslně shodli," řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Pětadvacetiletý Lukeš působil v Hradci Králové po příchodu z Chomutova třetí sezonu. Loni v listopadu si na turnaji Karjala v Helsinkách odbyl premiéru v české reprezentaci a zasáhl do dvou zápasů. „Již od října loňského roku jsme se Štěpánem a jeho agentem jednali o nové smlouvě. Vyhověli jsme jim v tom, že počkáme do konce kalendářního roku na zjištění zájmu zahraničních klubů o Štěpána. Několikrát nás ujistili, že v extralize s nikým nejednají a ani nebudou," prohlásil Kmoníček.

„V momentě, kdy jsme dostali informaci o tom, že varianta zahraničního angažmá padla, s námi Štěpán a jeho agent chtěli znovu jednat o nové smlouvě. V tu chvíli jsme se však dozvěděli, že hráč má již podepsán kontrakt na nadcházející ročník v jiném extraligovém klubu. Na základě této skutečnosti jsme se rozhodli pro jeho trejd už v aktuální sezoně. Musím přiznat, že jsem z tohoto jednání a chování velmi zklamaný," dodal generální manažer Hradce Králové.

Karlovy Vary se také s Novotným nedomluvily na pokračování spolupráce, proto před pondělní uzávěrkou přestupů sáhly k výměně. „Nabídli jsme mu pokračování v našem klubu. Obě strany měly snahu dojít k dohodě, bohužel nabídce konkurence jsme nebyli schopni s ohledem na finanční možnosti klubu konkurovat. Dohodli jsme se tak, že Filip bude od příští sezony pokračovat v jiném klubu," řekl na webu Energie hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

„Na základě toho jsme začali řešit situaci v brankovišti s tím, že bychom rádi již nyní získali brankáře, který u nás bude působit i v sezoně 2022/23. Nakonec se nám podařilo dohodnout s Hradcem Králové na výměně Filipa Novotného za Štěpána Lukeše s tím, že oba brankáři dochytají sezonu již ve svých nových klubech. Upřednostnili jsme tak variantu, aby za nás dochytal letošní ročník brankář, který tu bude působit i v dalších letech," dodal Pešout.

Novotný má v extralize na kontě 239 zápasů, drží si průměr 2,68 obdržené branky na utkání, úspěšnost zákroků 91,28 procenta a udržel 17 čistých kont. Lukeš má v 98 duelech průměr 2,68, úspěšnost 90,22 a vychytal šest nul.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hokejkv.co

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, Hradec Králové, Lukeš, Novotný, Filip Novotný, Štěpán Lukeš, FC Hradec Králové, HC Energie Karlovy Vary, Mountfield Hradec Králové, MFK Vítkovice, Aleš Kmoníček, AC Sparta Praha, FC Vysočina Jihlava, Kontinentální ho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Novotný zamířil z Karlových Varů do Hradce Králové výměnou za Lukeše  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.