Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejovou extraligu otevře středeční předehrávka Karlovy Vary - Brno

Středeční předehrávkou prvního kola mezi Karlovými Vary a Brnem začne nový ročník hokejové extraligy. Souboj jedenáctého a sedmého týmu minulé sezony bude soutěžní premiérou trenéra Jiřího Kalouse od jeho nástupu na střídačku Komety. Zápas začne v 18 hodin.

Svěřenci trenéra Martina Pešouta se touží znovu prezentovat atraktivním hokejem a vybojovat si místo alespoň v předkole. Start je pro takové plány velmi důležitý. „Kometa bude náročným soupeřem, ale věřím, že jsme na start soutěže dobře připraveni a v domácím prostředí před našimi fanoušky uděláme vše pro to, aby výsledek byl co nejlepší," uvedl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Šestapadesátiletý Jiří Kalous vyhlíží debut na brněnské střídačce. „O sestavě mám jasno, ale nebudu ji říkat," řekl trenér. Neprozradil ani, komu z dvojice brankářů Matej Tomek, Lukáš Klimeš dá přednost. Otazník visí nad startem Američana Petera Muellera, který v přípravě neodehrál ani jeden zápas. „Nechte se překvapit," uvedl kouč na dotaz, zda vítěz kanadského bodování minulé sezony nastoupí.

Od úvodního zápasu očekává důrazný hokej v agresivním stylu. „Vary patří k bruslivým týmům, bude to velký boj," myslí si Kalous. V podobném duchu hovořil i kapitán Komety Martin Zaťovič. „Vary jsou těžký soupeř. Těším se, něco jsem tam odehrál a tuším, že první zápas bude divočina. Hodně kluků bude vyhecovaných při premiéře, čekám přestřelku, což asi nepotěší trenéry," řekl s úsměvem Zaťovič.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto David Sokol | Zdroj hokejkv.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 1. kolo, Karlovy Vary, Brno, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje, HC Energie Karlovy Vary, trenér, Jiří Kalous, Martin Zaťovič, Matej Tomek, Lukáš Klimeš, Peter Mueller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovou extraligu otevře středeční předehrávka Karlovy Vary - Brno  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.