Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Zloděj se specializoval na vykrádání mincovníků u praček. Odcizil i několik bezpečnostních kamer

Chebští kriminalisté stíhají pětačtyřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání krádeže a poškození cizí věci. Vykrádal mincovníky k pračkám. Na svědomí má i další trestnou činnost. Svým jednáním způsobil škodu vyčíslenou na 200 tisíc korun.

„Obviněný muž přišel v nočních hodinách k jednomu z domů v Chebu a pomocí přinesených štípacích kleští demontoval a následně odcizil bezpečnostní kameru, která byla ukotvena na stožáru veřejného osvětlení. O šest dní později měl vniknout v jiném domě do kočárkárny a z té nakonec odcizil elektrokolo,“ popsal část řádění zadrženého muže mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Ve svém zločinném počínání muž dále pokračoval. Nejdříve vstoupil do prádelny v Chebu a násilím poničil uzamčené mincovníky k pračkám, ze kterých odcizil finanční hotovost. Toto jednání měl v samoobslužné prádelně v Chebu poté ještě dvakrát opakovat. Vždy poničil mincovník a odcizil z něho peníze.

Kromě toho ještě pachatel překonal oplocení jednoho z objektů v Chebu a následně ze zdi vytrhl čtyři bezpečnostní kamery. Tím poškodil zdivo a omítku. Poté vnikl do objektu, ze kterého odcizil téměř vše, co mu přišlo pod ruku. „Konkrétně vzal prodlužovací kabely, různé pracovní nářadí či svazek klíčů. Tímto svým jednáním způsobil celkovou škodu zhruba 200 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádeže, vykrádal mincovníky, kradl kamery, bezpečnostní kamery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se specializoval na vykrádání mincovníků u praček. Odcizil i několik bezpečnostních kamer  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.