Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

O prázdninách na silnicích v Karlovarském kraji zemřelo pět lidí, meziročně více

Pět lidí zemřelo během dvou prázdninových měsíců při nehodách v Karlovarském kraji. V červenci měly nehody jednu oběť, v srpnu čtyři. Loni o prázdninách zemřeli v kraji na silnicích tři lidé. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Celkem se během srpna v regionu stalo 185 nehod, což je o 25 více než loni. Při nehodách bylo osm lidí těžce zraněno, 69 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 12,7 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Dva mrtvé si vyžádala nehoda na dálnici D6 ve čtvrtek 1. srpna. V podvečer sjel u Dolního Rychnova osobní vůz mimo vozovku a skončil na střeše. Přímo při nehodě zahynul jeden pasažér z osobního vozu. Řidič se vážně zranil a po dvou týdnech svým zraněným nakonec podlehl také. Těžce se při nehodě zranilo i dítě, které v automobilu jelo. O dva dny později se srazila dodávka se třemi motorkami u Nejdku, jeden motorkář na místě zemřel. Tragická byla i nehoda 17. srpna u Hroznětína. Při nehodě dvou osobních automobilů zemřel jeden člověk. Další čtyři lidé byli těžce zraněni.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo ve středu 7. srpna, celkem 13.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prázdniny, srpen, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách na silnicích v Karlovarském kraji zemřelo pět lidí, meziročně více  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.